Gemlik  Gönüllü Olarak Yaşlıların Yanında 
   Gemlik  Gönüllü Olarak Yaşlıların Yanında 

   Gemlik  Gönüllü Olarak Yaşlıların Yanında 

      Gemlik  Gönüllü Olarak Yaşlıların Yanında

Koronavirüs salgınının daha geniş kitlelere yayılmasını engellemek amacıyla Gemlik’te  65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların emekli maaşları Gemlik Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından çekilerek kendilerine teslim edilmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gönüllü öğretmenler ve din görevlileri her gün Destek Grubuna yapılan başvuruları alarak 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan kimselerin maaşları bankalarından alınıp evlerine götürülüyor.

Yaklaşık 80 gönüllü idareci ve öğretmen ile 10 din görevlisinin yer aldığı Gemlik Vefa Sosyal Destek Grubu “Banka İşleri ve Maaş Dağıtımı Komisyonu”nda yer alan öğretmen ve din görevlileri, bu işleri kendi özel araçlarıyla yapmaktadırlar.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ‘Böylesi bir projeyi  öğretmenlerimize duyurduğumuzda hemen iki saat içerinde 100 kadar öğretmenimiz tamamen gönüllü ve kendi özel araçlarıyla hazır olduklarını ifaderek   ‘ Bizler de geçen haftadan itibaren 65 ve üzeri büyüklerimiz ile  kronik rahatsızlığı bulunanların maaşlarını evlerine kadar götürme hizmetini sunmaya başladık. Böylesi zor günlerde üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade eder ve görev alan bütün idareci arkadaşlarıma, öğretmenlerime, sayın müftümüze ve din görevlisi arkadaşlarıma duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim, elimizden geldiğince ülkemiz ve milletimiz için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz’ diye konuştu.

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin de ödenmeye başlanmasıyla bu konuda büyük bir yoğunluğun olacağı ve Gemlik Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmalarını devam ettireceği belirtildi.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir