AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

DEVLETİN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAN FABRİKALAR NEDEN ELDEN ÇIKARILDI VE ŞİİR’İM

DEVLETİN ÖNEMLİ İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAN FABRİKALAR NEDEN ELDEN ÇIKARILDI VE ŞİİR’İM

Bu şeker fabrikaları düşünün: Çiftçiden, işçiye. Nakliyatçı-dan hayvancılığa kadar uzanan bir yelpazeyi kapsıyor şeker üretimi. Çiftçi ekip biçiyor. İşçiler ter döküyorlar toprağa. Toprak emeği karşılıksız bırakmıyor. Sonra nakliyatçılar devreye giriyor, sonra fabrika süreci. Bir tarafta şeker elde edilirken, diğer yanda hayvanlara küspe dağıtılıyor, maya çıkıyor. Esensta kullanılan kimi kimyasal birleşimler çıkıyor. Bugünlerde, bu fabrikalar olsaydı bazı dezenfekte ve kolonya ürünler özel sektörden fırsatçı kesimlere meydan kalmazdı; devletin fabrikalarında üretilir, vatandaşına ucuz hizmet giderdi ve Türkiye gibi bir ülke önemli üretim fabrikaları devletin elinde olmalı, hem’ dar günlerde zorda kalmaz, hem’ de işsizlik oranı azalır.

Elbet, devlet, kendi asli görevini yapmalıdır. Ticaret yaparken özerkleştirerek verimliliğini artırmalı nedensiz politik davranışlardan kaçınmalıdır.  Bunu milletin menfaati doğrultusunda doğru bir sürece dönüştürmelidir. Çalışanla ortaklık, yani; İşçiler çalıştıkları fabrikanın sahipleri olabilirdi. Yahut kooperatiflere bırakıla bilirlerdi. Milletin menfaati, ülkenin istikbali neyi gerektiriyorsa o gelecek zor günler için yapılmalıydı. Bu kuruluşlar Milletin vergileriyle. Milletin alın teriyle kurulmuş. Milletin sermayesiyle yükselmiş fabrikalar, aynı titizlikle ve hassasiyetle değerlendirilmeleri yapılmalıydı.

Bu günlerde korona virüsü sebebiyle yaşadığımız zor günlerde, Refik Saydam Hıfzıssıhha. Enstitüsü yani birçok aşı üretimi yapan devasa labrador.  2011 yılında kapanmamış ve satılmamış olsaydı veya SSK ait İstanbul, Şişli Bomanti ilaç fabrikasını 2005 yılında satmak yerine geliştirilseydi;  içinde bulunduğumuz durumdan çok farklı kolaylıklar olurdu; Bunun adı milli ve yerli üretim olmuş olurdu ve millilik ortak aklın paylaşımıdır. Ben yaptım oldu. Ben yaptım bitti, demek yerine, ilgili kesimlerle ortak düşünceyi millet menfaatine döndürülerek, dinlemek, ondan sonra sağduyuyla hareket etmek en isabetli olurdu.

Bugün dünya bir virüsle savaşıyor her ülke kendi derdinde, kendi insanını nasıl az hasarla kurtarma yolunda kimse kimsenin dostu değil ve gelecek her türlü kayıpları nasıl düzeltirim mücadelesi içindedir. Bizim ülkemizi yönetenlerde aynı çabalar içinde ve başta sağlık kurumlarında şuan zor görevler yapan tüm çalışanlarına bir teşekkürü borç bilerek “teşekkürler”. Gemlik’ ilgili yetkililerden ricadır. Bu korona belasıyla ön planda mücadele eden sağlık ekibin evinde istirahati değil bir otel veya devletin misafir yerlerinde dinlenmeliler ve kendi yakınlarını’ da riske sokmasınlar. Sizler milletimizin gururu ve zorlukları aşan mücadele yapan askerlerisiniz ve önemlisiniz; Ülkemi yöneten siyasilere gelin bu ülkenin temel ihtiyacı olan önemli ürün üretimlerini özel sektöre bırakmayın devletin kendi üretim fabrikalarını tekrar kurarak özerk bir şekilde yönetimle aslına dönüşsün. Bacalar tütsün birlikte güç olsun, karnı tok, alnı dik, yüzler gülsün, milletçe tek vücut olsun. Değerli gençler sağlıklı yaşam için umutla yarını düşün dışarıda gereksiz bulunma virüsü kapma yakınına bulaştırma ve siz değerli büyüklerim sizler dışarıya çıkmayın sabırla bir seferberlikte olduğunuzu düşünün hasta olmayın sağlıklı kalın ’ki tedbir al takdir Allah’tan diyerek, yarına umut olun, sağlık yoksa her şey hiçtir.    Rabbim bir daha böyle zor günleri yaşatmasın. “Amin”

İNSANLIĞI KÖLE ETTİ KORONA VİRÜSÜ

Çin’den çıktı sardı dünyayı,

İnsanlara musallat korona virüsü!

Ateş küllerinden rüzgarla yaydı,

İnsanlığı yakan korona virüsü!

*

Hırslı yönetimi ateistim der,

Doğu Türkistan’a zulüm eder

Fakirini deney tahtası yapar

Bahanesi oldu korona virüsü.

*

İran’a misafir kalmış yatıya,

Kimileri kaçarak çıkar bacaya,

Çok zararlar verdi batıya,

Ekonomiler çöktü korona virüsle.

*

Der Mehmet Siyonist pazarı

Dünyaya aşıladı tohumla kini

Orkestra ABD kazanır parayı

İnsanlığı köle etti korona virüsü.

Y.T: 22.03.2020

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir