BAHÇEŞEHİR UZAKTAN EĞİTİM İÇİN KENDİ SİSTEMİ İLE HAZIR
BAHÇEŞEHİR UZAKTAN EĞİTİM İÇİN KENDİ SİSTEMİ İLE HAZIR

BAHÇEŞEHİR UZAKTAN EĞİTİM İÇİN KENDİ SİSTEMİ İLE HAZIR

BAHÇEŞEHİR UZAKTAN EĞİTİM İÇİN KENDİ SİSTEMİ İLE HAZIR

Korona Virüs önlemleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 haftası ara tatil, 1 haftası da uzaktan eğitim olmak üzere eğitime verilen 2 haftalık sürede Bahçeşehir Orhangazi Koleji, kendi alt yapısında oluşturduğu yeni sistem ile öğrencileri ile hiçbir kayıp yaşamadan eğitimini sürdürüyor.

Bahçeşehir Koleji Orhangazi Kampüsü, tüm kademelere özel içerik ve tasarımıyla öğrencilerin zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitimlerine devam etmesini sağlayan Metodbox uygulamasını kullanarak bu süreçte ebeveynlere de rehberlik desteği sunmaya başladı. Bahçeşehir Koleji Orhangazi Kampüsü’nde öğretmenlerin öğrencilerini online olarak takip ettiği alan oluşturulurken, ebeveynlere hem telefon ile hem de yüz yüze görüşmeler sağlanarak Metodbox uygulamasını anlatıyorlar. Bahçeşehir Orhangazi Kampüsü yönetim kurulu başkanı Hüseyin Şahin, gazetecilerle bir araya gelerek tatil döneminde öğrencilere verilecek olan eğitim ile ilgili okul yöneticileri ile birlikte bilgi sundu.

METODBOX UYGULAMASI NEDİR?

Öğrencilerine bu sürecin bir tatil olmadığını yalnızca önlem olduğunu aktardıklarını söyleyen Bahçeşehir Koleji Orhangazi Kampüsü yetkilileri, Motodbox uygulaması hakkında genel bilgiler verdiler. Verilen bilgilerde; Metodbox ilkokul (1, 2, 3 ,4. sınıflar), ortaokul (5, 6, 7, 8.sınıflar), lise (9, 10, 11, 12.sınıflar) ve üniversiteye hazırlık (11, 12.sınıf ve liseden mezun) öğrencileri, sınıf ve branş öğretmenleri, okul yöneticileri ve üye öğrencilerin velileri tarafından kullanılan; hem web sitesi, hem mobil sitesi hem de IOS ve Android uygulamaları sayesinde, her yerde bağlanılabilen ve kullanılabilen bir K12 eğitim platformudur.

MEB müfredatına uygun, konu anlatımları, soru bankaları, videolar, çalışma fasikülleri vb. gibi binlerce içerik mevcuttur. Öğrencilerin kaçırdıkları veya öğrenmede güçlük çektikleri derslerdeki konuları kendi başlarına tekrar etmesine olanak sağlar.   Öğrenciler ulaşmak istedikleri hedeflerini girip, bu hedefler doğrultusunda planlarını oluşturmalarına yardımcı olur. Öğrenciyi adım adım izleyerek, çalıştığın dersleri ve konuları, çözdüğü testleri takip eder. Gerektiği yerde öğrencinin eksiklerini tespit edip, bu eksikleri tamamlaması için fırsat verir. Raporlama ekranları ile durum değerlendirmesi yapmasını sağlayan bir eğitime destek çözümüdür.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir