Korona günlerinde HAYATA TUTUNUYORUM!
HAYATA DAİR  

Bugün bizim günümüz…

Bugün bizim günümüz…

 

Dünya Ekonomik Forumu’nun 2020 yılı ‘cinsiyet eşitliği’ raporuna göre; 153 ülke arasında 130 uncu sırada yer alan ülkemizde yaşayan bir kadın olarak “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü” kutlamak ne kadar anlamlı diye sordum kendime. Hem de bir kaç kere!

 

Düşünsenize 153 ülke arasında 130 uncuyuz.  Kulağa rakamsal olarak bile korkunç gelen bu araştırma raporunda bir de 130 uncu sıraya ancak oturabilmiş bir ülkede gerçek hayatın içinde yaşayan kadının yerini düşünün.

 

Merak etmeyin kadın tecavüzlerinden, öldürülen, dövülen, sokağa bir çöpmüş gibi atılan yüce Türk kadınından bahsedip de içinizi sıkıp ruhunuzu daraltmayacağım.

 

Kadın ve kızlarımızın bu yüzyılda ne dayatmalara ve zorbalıklara maruz kaldığından da bahsetmeyeceğim!

 

Hunharca katledilen ve bunu yıllara yaydığımızda sayıları yüzlerceyi bulan zavallı kadınlarımızdan söz etmeyeceğim bile!

 

Her darpa, sarkıntılığa ve aşağılanmaya maruz kalıp pek çoğu ölümle sonuçlanan kurban ve mağdur edilmiş hemcinslerim için sosyal medyada iki üç güncük yapılan paylaşımların sonrasında bir daha yokmuş, sanki hiç olmamış gibi hiçe sayılmalarından da dem vurmayacağım!

 

Yoo, düşündüğünüz gibi; son bir kaç yıl içinde 106.878 kız çocuğunun doğum yaptığını ve maalesef bunların arasında 15 yaşın altındaki kız çocuklarının olduğunu dillendirmeyeceğim bile!

 

Buna bağlı olarak, neden 15-24 yaş aralığındaki türdeşlerimin iş gücüne katılım oranının sadece %31’lerde kitlenip kaldığından da söz etmeyeceğim!

 

Hele ki ne çalışma hayatında ne eğitim hayatında ne de sosyal hayatta, kısacası toplumun hiçbir yerinde var olmayan, sanki hiç yaşamıyormuş gibi bahsi geçen, yok sayılan, silik kadınlarımızın oranının %33.6 ( istihdam ve eğitim verilerine göre) olduğunu da belirtmeyeceğim!

 

Gördünüz mü? Mutlu bir pazar günü yaşayın ve yaşayalım diye ve bugün ” bizim günümüz” diye, ” bize özel” iç açıcı ve pembe tabloyla çerçevelediğim bir köşe yazısı yazdım!

 

Yazımdaki boşlukları herkesin kendince tamamlaması dileğimle,

 

“EĞİTİM ŞART!” diyor ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.

 

Esen kalın…

 

(Son Güncelleme: 8 Mart 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir