Öğrenciler Dışarıdan Aldığı Üründen Zehirlendi

Öğrenciler Dışarıdan Aldığı Üründen Zehirlendi

Gemlik Şükrü Şenol Orta Okulu son 8’inci sınıf örgencileri, oynadıkları müsabaka sonrasında yedikleri yemekten zehirlendi.
Gemlik Şükrü Şenol Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencileri, Gemlik Kapalı Spor Salonunda oynadıkları voleybol müsabakası sonrasında, Balıkpazarı Mahallesinde esnaftan ve Türkiye’nin büyük marketler zincirlerinden birinin Balıkpazarı şubesinden yedikleri ürünler sonrasında zehirlendiler. Öğrenciler marketin yan tarafında istifra ederken, bölgede bulunan Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Öğrenciler, Gemlik Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındılar.
ORTAK KULLANDIKLARI SOS
Öğrencilerden ikisinin Balıkparı’nda da bulunan marketler zincirinin Gemlik Şubesinden çiğ köfte aldığı, diğer öğrencilerin de bölgede bulunan esnaftan çiğ köfte aldığı dile getirildi. Öğrenciler, ortak kullandıkları ürünün de çiğ köftenin yanında bulunan sos olduğunu beyan ettiler.
Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, market ve esnaftan numuneler alırken, numunelerin incelenmesi ve öğrencilerin raporundan sonra zehirlenmenin tam sebebinin öğrenilmesi bekleniyor.
SOĞUTUCU KULLANMIYOR MU?
Marketler zincirinin şubelerinde, çeşitli dönemlerde benzer sorunların yaşandığı biliniyor. Bunun sebebinin soğutucu bölümlerin, tam randımanla çalışmaması veya farklı zamanlarda kapanmasının olabileceği üzerinde duruluyor. Sıcaklık değişikliğinin hem raf ömrüne zarar verdiği, hem de üründe bozulmaya yol açtığı bilinirken, marketler zincirinin şubesinde de benzer olay yaşanıp yaşanmadığı merak ediliyor.

(Son Güncelleme: 6 Mart 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir