Toplanma alanları güncellendi
Toplanma alanları güncellendi

Toplanma alanları güncellendi

Toplanma alanları güncellendi

Deprem konusu gündemdeki yerini korurken olası bir afet durumuna yönelik önemli adımlar da bir bir atılıyor. Son olarak Gemlik’te bulunan acil durum toplanma alanları güncellenerek vatandaşlar ile paylaşıldı.

Yapılaşma nedeniyle toplanma alanı özelliğini kaybeden noktalar yerine yeni yerler belirlenirken 38 toplanma alanı Gemliklilerin bilgisine sunuldu.

Toplanma alanları şöyle: Ata Mahallesi; Engelliler Okulu. Balıkpazarı Mahallesi, Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Mahallesi; Ali Kütük Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Şahinler Sitesi Parkı, Sahil Saklı bahçe Yanı, Hasanağa Gençlik Kampı, Demirsubaşı Mahallesi; Atatürk Parkı, Dr. Ziya Kaya Mahallesi; Celal Bayar Anadolu Lisesi, Özdilek İ.H.L., İlçe Stadyumu, Eşref Dinçer Mahallesi; 11 Eylül İ.Ö.O., Lale Kemal Kılıç İ.Ö.O. ve Perşembe Pazarı, Bölge Parkı, Mevlana Camii, Ayşe Hatun Camii, Hacı Bektaş-ı Veli Parkı, Hamidiye Mahallesi; Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Parkı ve Sosyal Yaşam Merkezi, Yunus Emre Çocuk Parkı, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Çınar İlkokulu, Şehit Eren Bülbül Parkı, RODA İ.H.L. ve Necmettin Rama Parkı, Akşemsettin Camii, Hisar Mahallesi; Kuşkonmaz Sokak Parkı, Halı Saha ve Sağlık Ocağı, Kayhan Mahallesi; Gemport Gemlik Anadolu Lisesi, Merkez İ.H.L., Orhaniye Mahallesi; Kayıkhane Potalar, Yenimahalle; Halı Saha, Şehit Cemal İlkokulu ve Şükrü Şenol İlkokulu, Kurşunlu; Tahtalı Çarşı, Küçük Kumla; Ali Kütahya İlkokulu, Kumla Futbol Sahası, İskele Meydanı, Umurbey; İbrahim Besli Caddesi Parkı, Celal Bayar Anıt Parkı, Cihatlı; Toplu Konut Alanı.

Başkan Sertaslan: “Olası bir afete karşı hazırlıklarımız sürüyor”

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Belediyesi’nin olası bir afet durumuna karşı tüm hazırlıklarına eksiksiz şekilde devam ettiğini belirterek “Deprem sürekli bizim gündemimizde. Çalışmalarımıza farklı kollardan devam ediyoruz. Bir yandan ilçemize yönelik, başta MAG-DER olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından görüş aldığımız Gemlik Acil Durum Müdahale Planı’mız hazırlanırken diğer yandan Kentsel Dönüşüm’e yönelik envanter faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz ilçemizin risk oluşturan eski yapılarını tek tek inceliyor. Son olarak yapılaşma nedeniyle toplanma alanı özelliğini kaybeden noktaların yerine yenileri belirlenerek olası bir acil durumda vatandaşlarımızın bir araya gelecekleri güvenli noktaları da hemşerilerimiz ile paylaştık. Depremden korkmak çözüm değil, hem bireysel hem de kurumlar bazında olası felakete hazırlanmak çözümdür. Biz de hemşerilerimize gerekli önlem ve çözümleri sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: 4 Mart 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir