AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

“GEÇEN PERŞEMBE AKŞAM HABERİ SURİYE İDLİB’TEN REJİM GÜÇLERİ VE RUSYA TARAFINDAN KALLEŞ SALDIRISI ŞEHİT ASKERİMİZ VE ŞİİR’İM”

“GEÇEN PERŞEMBE AKŞAM HABERİ SURİYE İDLİB’TEN REJİM GÜÇLERİ

VE RUSYA TARAFINDAN KALLEŞ SALDIRISI ŞEHİT ASKERİMİZ VE ŞİİR’İM”

Şu şunda açıklama, falandan bu açıklama geldi,  olana bakmak, boş işlerle hiç kulak vermemek gerek sadece şehitlerimize yanmak. Her Türk evladı gibi içime kor ateş düşmüş, nasıl söndüre bileceğimi bilmiyorum. Bir o kadar da millet olarak içine düşürüldüğümüz tehlikelere yanıyorum. Perşembe gecesinin akşam saatleri, Akşam 22 haberlerini izlerken,” İdlib’ten “ Türk askerlerine Rusya destekli, Suriye uçakları tarafından yapılan hain saldırı ve çok sayıda şehit yaralılarımızın olduğu haberlerini öğrendiğimde büyük bir şok yaşadım, yüreğimde kor ateşin yandığını hissettim; yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek, Mehmetçiğin sıkıntılarını, karşılaştığı zorlukları bire bir haber kaynaklardan dinledim, yapılan yanlışlara bakarak kalemimle deftere yazdım, öğreniyorum ama milletin morali daha fazla bozulmasın, askerimizin yüksek direnci düşmesin diye dua ediyordum.  O, anki beynimdeki düşüncemle böyle bir felaket haberine hazırlıklı olmama rağmen şok geçirdim. Mübarek Kandil gecesi dua ediyordum gerçek olmasın diye. Saatler geçiyor haber kaynaklarımdan peşi sıra acı haberler gelmeye devam ediyor. Televizyonumda açık tuttuğum kanalda saat 23 kadar öğrenebildiğim tek şey sarayda toplanan güvenlik zirvesiydi. Birden kırmızı “son dakika habere diye” ekranda kendini gösterdi. “Eyvah acı haber geliyor” derken bir de ne göreyim? Suriye rejimine ait şu kadar güç etkisiz hale getirilmiş, bu kadar bu, şu kadar da şu vurulmuş. Yine başlamışlardı millet psikolojisini düşürme taktiğiyle algı operasyonları! Biz onlara çok zarar verdik o yüzden çok şehit verdik, gibi benzetmeler söylemler olurken, kafalarında saklanan hain saldırıda, şehitlerimiz her halde.

Bir ara sosyal medyaya haberler düştü, Televizyonda seyrettiğim haberciler, uzman yüzlerin halinden belliydi. Kıvırtıp duruyorlardı. Her zamanki gibi iktidarın algıları doğrultusunda yorumlarına devam ediyorlardı. ABD’ye, NATO’ya, AB’ye seslenip yardım isteniyor, Gecenin ilerleyen saatlerinde, Hatay Valisi ekranlarda göründü. Acı haberleri verme Vali beye yıkılmıştı. Savunma Bakanlığı’nın yapması gereken açıklamalar ona bırakılmıştı. Canlı yayın yapan vali beye. Peyde pey şehitlerimizi öğrendik ama kim vurdu nasıl vuruldu konusunda bilgiye sahip olamadık. Uzmanılar, tahminlerle hükümetin hatalarını kurtarmaya çalışıp durdular. Gece yarısı hareketli saatler. İktidar mensupları, ABD, NATO ve AB’nin kapısından haber bekledi. Trump’tan destek tweetleri geldi gelecek. Ne ABD’den ne Trump’dan 2 satır tweet gelmedi. AB’den bir cılız ses, NATO’dan buruk ses ve Türkiye’ye güya destek açıklaması yaptı. Hepsi o kadar!

Acı gecede saray suskun. Bakan efendiler sessiz. Atıp tutanlar, keyfi yerinde olanlar, erkenden uykuya dalmış. Millet ise acısından uyuyamıyordu. Sabahı zor sabah ettik! Rusya’dan peş peşe gelen küstah açıklamalarla acılarımız daha yükseldi. Bir de ne görelim? Savunma Bakanı ile komutanlar sınırımızın sıfır noktasına gitmiş. Pozlu hareketli fotoğraflar, algı etme alışkanlıklarından vazgeçmediler. Bu arada boğazlarımızdan füze yüklü Rus savaş gemileri geçti Akdeniz’e inmek için. Dost, Putin’e bir jest olsun diye herhalde geçirildi, Suriye’de, Türk askerine haince saldıran Suriye rejimine daha çok destek olsun diye mi acaba? Sınırın sıfır noktasında incelemelerde bulunan savunma bakanı ve komutanların fotoğraflarına bakınca. Tayyip Erdoğan daha dün “savaş” dememiş miydi? Anayasal olarak savaşta emir komuta Genelkurmay Başkanı’na geçer. Eski bir Genelkurmay Başkanı olmasına rağmen askeri birliklerimize emir komuta yetkisi nasıl olur bilmem? Şu andaki Genelkurmay Başkanı’mızın ismi bile duyulmadı. Neden? Anında bir karar çıkar güya misilleme yapılıyor. Suriyeli mültecilere Avrupa’ya gitmeleri için yol verilmiş. Ekranlarda gün boyu, karadan ve denizden yola çıkarılanlar seyreltildi. İçlerinde acaba kaç Suriyeli vardı? Adamlar, Türkiye’deki rahat ve beleş ortamı bırakıp gitmezler. Gitseler de onları sınır kapılarında Yunan ve Bulgar askerinin beklediğini, sokmayacaklarını bilmiyorlar’ mı? Biliyorlar ve gitmezler ve ülkemizin siyasi iktidarına Türk milletinin çoğunluk sesi der ki! Bu Suriyeli göçmeler içinde 800 binin üstünde eli silah tutan gençler var; Bu gençleri belirli askeri eğitimle tecrübe kazandırarak, Suriye milli ordusuna katarak ülkeleri için dikta rejime karşı savaşsınlar. Uluslararası haklılıklarını ortaya koysunlar, vatanlarına sahip çıkmış olurlar ve Türk milletinin kınalı kuzuları tehlikelere düşmemiş olur. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Gariban ocaklara ateş düşmesin, Gazilerimize şifa, acılı ailelere sabır. Türk milletinin başı sağ olsun. “ AMİN”

SURİYE’DE ŞEHİT DÜŞEN MEHMETLERİME

Yüreğimiz yandı ocaklar söndü

Suriye’de şehit düşen Mehmetlerime!

Uşak Esat’ın kanlı yüzüydü

Suriye’de şehit düşen Mehmetlerime!

*

Analar gelinler ağlar ocaklarında

Yavruların boynu bükük kollarda

Şehitlere tekbir baba ocaklarında

Yürekler yaralı şehit Mehmetler ime!

*

Suriye toprağında tuzak kuruldu

Kanlı devletler besleyip durdu

İnsanlık dramı zirvede oldu

Suriye tuzağı şehit Mehmetlerime!

*

Atılan bombalar parçalanan bedenler

Acı feryatlarla ölen çocuklar

Dünya insanlığı neden görmezler

Suriye’de şehit olan Mehmetlerime!

*

Yüreğimde öfkem dilimde nida

Kahrol, Rusya, Amerika uşaklarına

İşgalci, Siyonizm gücü tuzaklarına

Suriye’de oyun şehit Mehmetlerime!

*

İnsanlık adına Mehmetçik orada

İmzalar atıldı muhatap olanlarla

Aldatma tuzak hepsi bunlarda

Suriye tuzağı şehit Mehmetlerime!

*

Evlat hasreti tüter burnunda

Yüreklerde kor ateş yandıkça

Güvenme iblisin osuna busuna

Ocakları matem şehit Mehmetlerime!

*

Ülkemi yönetenlere çağrıdır benden

Aklınla, ilmini donat sofralarından

Kendin üretirsen kes göbeğinden

Suriye bedel şehit Mehmetlerime!

(Son Güncelleme: 2 Mart 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir