GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE " USTALAR KURSİYERLERLE BULUŞUYOR" etkinliği düzenlendi
GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE " USTALAR KURSİYERLERLE BULUŞUYOR" etkinliği düzenlendi

GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE ” USTALAR KURSİYERLERLE BULUŞUYOR” etkinliği düzenlendi

GEMLİK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE ” USTALAR KURSİYERLERLE BULUŞUYOR” etkinliği düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” etkinliği, Gemlik Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” etkinliği, Gemlik Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan “USTALAR KURSİYERLERLE BULUŞUYOR” projesi kapsamında, Gemlik Halk Eğitimi Merkezi  Müdürlüğü bünyesinde “Geçmişten Günümüze Filografi” etkinliği gerçekleştirildi.

Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikte, 2. İcazetli Filografi ustası Mustafa Baştan, Halk Eğitim Merkezi Filografi Öğretmeni Suat Kurtlu ve kursiyerleriyle buluştu. 2. İcazetli Filografi ustası Mustafa Baştan hocamız Bartın’dan Gemlik Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleriyle buluşmak, filografi sanatının inceliklerini ve teknik bilgilerini vermek için geldi. Filografi sanatında kullanılan teknikleri anlatan Mustafa Baştan, mesleki tecrübelerini uygulamalı olarak gösterdi.

Gemlik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan ULUĞ, geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve yaygınlaştırılması için “Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor” projesinin oldukça önemli bir proje olduğunu söyledi.

Uluğ, “Hayat boyu öğrenme kapsamında belirlediği hedeflerin üzerine çıkan Gemlik Halk Eğitimi Merkezi, her geçen yıl hedeflerini Gemlik halkının beklentilerine cevap verecek şekilde kendini yenileyecektir. Bu yenileme geçmişi geride bırakmak demek değil bilakis unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını günümüz sanatlarıyla harmanlayarak gerçekleşecektir. Bu hedefimizi uyguladığımız “Ustalar kursiyerlerle buluşuyor” etkinliğine ilk olarak Filografi Sanatıyla başladık. Projemize destek veren 2. İcazetli Filografi ustası Mustafa Baştan Bey’e Gemlik Halk Eğitimi ailesi adına teşekkür ederim. Projemiz her ay unutulmaya yüz tutmuş bir sanat etkinliğiyle devam edecektir.” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir