Gemlik’te ilk kez senfoni orkestrası sahne aldı
Gemlik’te ilk kez senfoni orkestrası sahne aldı

Gemlik’te ilk kez senfoni orkestrası sahne aldı

Gemlik’te ilk kez senfoni orkestrası sahne aldı

Gemlik’te ilk kez bir senfoni orkestrası sahne aldı. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın konseri izleyenleri büyüledi.

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi işbirliği ile, sanatın her ay farklı bir dalında düzenlenen “Orhan Veli, Gemlik’e Doğru Denizi Göreceksin” kültür etkinliklerinde Şubat ayı müzik etkinlikleri ile devam ediyor. Umurbey Celal Bayar Kültür ve Sanat Derneği Korosu, Muhtarlar Korosu, Nilüfer Kadın, Tasavvuf Musikisi Konseri ile devam eden etkinliklerde son olarak Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sahne aldı. Cuma akşamı Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere beş yüzü aşkın Gemlikli sanat sever katıldı. Konserde kadın ve gençlerin yoğunluğu dikkat çekti.

Konsere Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan yardımcıları Zeynep Akış Serintürk ve Bayram Demir, meclis üyeleri, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar katıldı. Orkestra şefliğini Dağhan Doğu’nun yaptığı konser yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Konserde üç parça seslendirilirken izleyenler konseri dikkatle takip etti. Son parçanın ardından orkestra dakikalarca ayakta alkışlandı.

Başkan Sertaslan: “Farklı sesler uyum içinde harika eserler ortaya çıkarıyor.”

Şef Doğu’ya çiçek vermek üzere sahneye gelen Mehmet Uğur Sertaslan “Gemlik’te senfoni konseri yapılmazmış, yapıldı! Kimse izlemeye gelmezmiş, işte hep birlikte buradayız!” dedi. Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Orketraya şöyle bir bakınca kemandan klarnete, çellodan kontrbasa pek çok farklı müzik aletinin uyumlu şekilde hareket ettiğini, farklı sesler çıkaran bu enstrümanların bir arada harika eserler meydana geldiğini gördük. Biz de Gemlik’te, 81 vilayetten gelen 110 bini aşkın yurttaşımızla, adeta bir orkestra gibi, farklı seslerin bir araya gelmesi ile ortaya çok büyük ve güzel eserler çıkartıyoruz. İlçemizi kültür ve sanat alanında imrenilen bir yer haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

(Son Güncelleme: 23 Şubat 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir