Gemlik Belediyesindeki Kadrolu İşçilere %21 Zam
Gemlik Belediyesindeki Kadrolu İşçilere %21 Zam

Gemlik Belediyesindeki Kadrolu İşçilere %21 Zam

Gemlik Belediyesindeki Kadrolu İşçilere %21 Zam

Gemlik Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmede, Gemlik Belediyesinde görev yapan 84 kadrolu işçiye %21 oranında zam yapıldığı açıklandı. Gemlik Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki sözleşme, Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi salonunda imzalandı.
Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Ataklı’nın da bulunduğu sözleşme töreninde, taban ücretin 135 TL’ye çıkarıldığı, taban ücret, kıdem zammı ve ücret zammının toplamda %21 oranına ulaştığı beyan edildi.
Programda söz alan Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Ataklı; ”11 sene önce de bir beraberdik. Bir ayrılık girdi aramıza. Yeni bir toplu sözleşmeye imza atacağız. İki yıllık bir toplu sözleşmeye imza atacağız. İki kademe üstünde zam alınarak imza atılacak. Söylemde değil, sözleşmelerle sosyal demokratlığı göstermiş bir toplu sözleşmede göreceğiz. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise; ”10 ay önce Gemlik’te yaşayan vatandaşlarımız tarafından bize güvenilerek yetki verildiği gün, bir mesaj daha verilmişti. Tek başına bizi seçmediklerini de söylemişlerdi. Ekibin yoksa başaramazsın. Uzun zamandır insanlarımız siyasi görüşleri ve yaşam görüşleri üzerinden ayrıştırılmaktaydı. Önce birleşmemiz, bir olmamız lazımdı. İlk günkü gibi bakmıyor hiç kimse birbirine. Biz bir aradayız noktasına geliyor yavaş yavaş. Arkadaşlarımız alamadıkları zamlar yüzünden mahcup duruma düşüyordu. Bunun için maaşlar üzerinde iyileştirme gerekiyordu.
Gemtaş personeli için de, Temmuz Ay’ında iyileştirme ve toplu sözleşme yapacağız. Her birinde sorun vardı. Adım adım hepsini çözeceğiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından sözleşme Sendika ve Belediye tarafından imza altına alındı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir