Çakır Tarım Kurulu Toplantısına Katılım Sağladı
Çakır Tarım Kurulu Toplantısına Katılım Sağladı

Çakır Tarım Kurulu Toplantısına Katılım Sağladı

Çakır Tarım Kurulu Toplantısına Katılım Sağladı

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır’ın üyesi olduğu Tarım Kurulu toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İkiz Kuleler Binasında gerçekleşti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı Başkanlığında Düzenlenen toplantıda; Ticaret Borsalarının Tarım Kurulu üyeleri tarım hakkında yaşanan sorunları dile getirilip çözüm önerilerinde bulundular. Yönetim Kurulu Başkanımız Özden Çakır toplantıda; bu yıl ham zeytine yapılan 15 kuruş desteklemenin havuzlarda bulunan zeytinlere de verilmesini, aynı zamanda verilen desteğin 15 kuruştan 50 kuruşa çıkartılması konusundaki taleplerini ilettiler. Çiftçinin aldığı desteklemenin %2 sini stopaj olarak geri ödediğini ve bu sebeple 15 kuruş desteklemenin çiftçi için yetersiz kaldığını belirtti.Sofralık Zeytine Kilo başına destek tutarının 50 Kuruşa çıkartılmasının sektördeki kayıt dışı işlemleri sonlandıracağını, müstahsilin ürününe daha iyi bakacağını ve verimi arttıracağını dile getirdi. Ayrıca coğrafi işaretli ürünlere tarım desteklerinin diğer ürünlerden daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Coğrafi işaretli ürünler için Bakanlık tarafından Kamu Spotu yapılmasının tüketici tarafından bilinirliğinin arttırılmasında büyük önem arz ettiği bu konuda yapılacak çalışmalar için Borsa olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir