Başkan Sertaslan: “Ne olursa olsun barış dileyelim”
Başkan Sertaslan: “Ne olursa olsun barış dileyelim”

Başkan Sertaslan: “Ne olursa olsun barış dileyelim”

Başkan Sertaslan: “Ne olursa olsun barış dileyelim”

Lozan Mübadilleri Gemlik’te anıldı.

Cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye sınırları dışında kalan Müslümanların Anadolu’ya gelip buradaki Rumların ise Yunanistan’a gönderildiği mübadelede hayatını kaybedenler düzenlenen törenle anıldı.

Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Derneği’nin organize ettiği etkinliğe Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya ve yönetimi, muhtarlar, siyasi parti, meslek odası ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Sertaslan: “Mübadele tarihin en acı olaylarından biridir”

Etkinliğin açılış konuşmasını Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Ahmet Çakmak yaptı. Çakmak’tan sonra söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise mübadelenin tarihin en acı olaylarından biri olduğunu söyledi. Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Gemlik’te Adana’dan Düzce’ye kadar 81 vilayetten kopup gelmiş insanımız var. Atalarımız öle öle, azala azala gelmişler. Mübadelede dünyanın en büyük acılarından birine tanık olduk. Ata toprağından koparılarak takas edildi insanlar. Her neye inanıyorsak, ne düşünüyorsak isteyeceğimiz şey barış olmalı. Bir gün başka yerde başka çocuklar böyle insanı kahreden şeyleri anmak için toplanmak zorunda kalmasınlar. Mübadelenin 97. yılında Türkiye topraklarına gelirken hayatını kaybeden herkesi rahmetle anıyorum.”

Anma etkinlikleri Sosyal Yaşam Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleşen Girit kitap, el işi ile yemekleri sergisi ve film gösterimi ile devam etti.

 

(Son Güncelleme: 27 Ocak 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir