Zafer Işık Dernekler Platformuyla Görüştü
Zafer Işık Dernekler Platformuyla Görüştü

Zafer Işık Dernekler Platformuyla Görüştü

Zafer Işık Dernekler Platformuyla Görüştü

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik’te hemşeri dernekleri tarafından oluşturulan Hemşeri Dernekleri Platformuna konuk oldu. Gemlik üniversitesi ile alakalı değerlendirme yapan Işık ve Dernek Başkanları, burada bulunan sorunlar ve bölge üniversitesinin yapılması için ortak çalışma kararı aldılar. Toplantıya çok sayıda dernek başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Ak Parti ilçe başkanı Şamil Yiğit ile bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Gemlik İnegöllüler Derneğinde yapılan toplantıda ilk sözü alan dönem başkanı Şükrü Deviren; ”Sekizinci toplantımız her iki ayda bir başkanımız değişiyor.Dernek sayısı ile katma değer eşit değil. Gemlik’in en geniş platformu hemşeri dernekleri. Burada siyasi veya etnik bir taraf yok. Gemlik’in en büyük avantajı vekili  var. Hepimizin amacı Gemlik’e bir şeyler katmak. Gemlik’in Üniversiteye katamadığı, Üniversitenin de Gemlik’e katamadıkları var.Otomobil fabrikasının Gemlik’e kazandırılması önemliydi. Buna altyapıyı hep beraber hazırlamalıyız” dedi.

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise; ”Üniversite ile alakalı konu, İlçe Başkanlığı döneminden bu yana takip ettiğim konu. Üniversitedeki öğrenci toplulukları, yönetim ve rektörlükle görüşmeler yaptım. İki müdürlük var, ikisiyle de görüşmeler yaptık. Şu anki rektörlük ayrılıktan yana değil.

Biz böyle bir şeye zaten müsade etmeyeceğimizi belirttik. Fakülte vakıf mantığı ile kuruldu. Borusan ile yaptığımız görüşmelerde, fakülte şartı belirtildi. Hukuk fakültesinin buradan götürülmek istediği aşikâr.Biz hukuk topluluğuna geçmiş dönemde 40 bin TL değerinde kitap aldık. Bu kitapların Üniversitede olmadığını gördük.

Bölgede son yaptığımız incelemede, belediye çevre düzenlemesi gibi meseleleri üstleneceğini söyledi. Aydınlatma konularından bahsedildi, dönemin belediye başkanı kâğıt üzerinde devretmesi gerektiğini söyledi. Dönemin rektörlüğü kabul etmedi. Kütüphane olayını aktif hale getirirsek, katkı sağlanır.

Birbirine benzer bölümler açılması gerekiyor. YÖK senatosundan karar aldık, öğretim görevlisi ilanına çıktık, 2020 – 2021 eğitim, öğretim yılında meslek yüksek okuluna öğrenci alabileceğiz. Yüksek okul binası yeterli, hatta artıyor. Diğer bölümler de kullanabilir şeklinde iyi niyetleri var. Rektörlüğe ilgili yazılarımızı yazdık. Belli sonuçlar aldık.

Gemlik’in üzerine düşen sorumluluklar, öğrenci topluluklarına destek vererek başlaması gerekiyor. Siyasî görüşleri çok önemli değil, konuşulabilecek insan sayısı var. Bu şekilde Gemlik ile ilişki kurulabilir. Gerek Kaymakamlık, gerek Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Yalanla uğraşmak zor. Basit bir olayı, farklı noktalara getiriyorlar. Gemlik Yelken Kulübünü oraya getirerek, kafe ve kulüp binası yapılsın, sosyal alanları bulunsun istedik. Dışarıdan kimse alınmasın diye düşündük. Dönemin rektörlüğü kabul etmemişti” şeklinde konuştu.

Işık dernek yönetcilerinin ilçeyi ilgilendiren çok sayıda sorusuna da cevaplar vererek konulara açıklık getirdi.

 

(Son Güncelleme: 14 Ocak 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir