Liseli Gençlerle Ekonominin Kalbine Yolculuk
Liseli Gençlerle Ekonominin Kalbine Yolculuk

Liseli Gençlerle Ekonominin Kalbine Yolculuk

Liseli Gençlerle Ekonominin Kalbine Yolculuk

GTSO ve Hisar Anadolu Lisesi ile ortaklaşa düzenlenen Ekonominin Kalbine Yolculuk gezisi  başarı ile tamamlandı.

GTSO’dan yapılan açıklamada, “Ülkemizin en önemli ekonomi merkezlerinin başında gelen Gemlik’in ekonomik dinamiklerini yerinde incelemek, üretim alanlarını ve üretilen ürünleri yerinde görmek ve bilgi edinmek için  Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte Gemlik Serbest Bölge’ye ziyarette bulunduk.  Ziyarete Gemlik Hisar Anadolu Lisesi Müdürü Satılmış Kocabaş, Coğrafya Öğretmeni Özgür Bora, ile birlikte öğrenciler katıldı. Odamızı temsilen Genel Sekreter Yardımcımız Emre Gemicioğlu, Sanayi Sicil Müdürümüz Ayhan Yıldız ziyarette yer aldılar.

Heyetimizi Gemlik Serbest Bölge Müdürü Halettin Tok, Gümrük Müdürü Muammer ÜNAL karşıladılar. Gezimizin ilk ayağında Bursa Serbest Bölgemizde öğrencilerimize Serbest Bölgemizin ve Gümrüğümüzün işleyişi, yapısı, bölgede üretilen ürünler ve firmalar hakkında bir sunum yapıldı. Soru cevap şeklinde gerçekleşen sunumun ardından Serbest Bölgede yerleşik Odamız Üyelerinden ÇİMTAŞ bizleri tesisine misafir etti. Öğrencilerimize Tesisleri gezmeden önce İSG uzmanlarınca öğrencilerimize İSG eğitimi verildi. Eğitimin ardından tesisler gezdirilerek üretilen ürünler, kullanılan teknolojiler hakkında detaylı bilgiler verdi. ÇİMTAŞ tesislerinde hep birlikte öğlen yemeği yenildikten sonra gezimiz Gemlik Limanlarının gezilmesiyle başarılı bir şekilde son buldu.

Geziye ilişkin açıklamalarda bulunan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir;

“ Çocuklarımız , geleceğimizdir. Hayata geçirdiğimiz bu faaliyet çocuklarımızın gelecekte iş hayatlarına atılırken bulundukları bölge hakkında fikir sahibi olmaları, Gemlik’in ekonomik yapı taşlarının neler olduğu, ileride hangi iş fırsatlarının kendilerini beklediği hususunda önemli bilgiler edindiler. Bu günün çocukları yarının mühendisleri , teknikerleri, yöneticileri olarak belki de bu tesisler de kariyer yapacak ve iş hayatına atılacaklardır. GTSO Eğitime %100 destek politikası ile her daim çocuklarımızın yanında olmaya devam edecektir. Kurumlarla yaptığımız ortak faaliyetlerin daha etkili bir şekilde devam etmesini çok isterim. Faaliyetin hayata geçmesine emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.“dedi.

Hisar Anadolu Lisesi Müdürü Satılmış Kocabaş Basına Yaptığı Açıklamada
Milli Eğitim Bakanlığımızın da okuldan çık prensibinden hareketle bu projeyi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz eğitim hayatının sonrasında kendilerini hangi iş imkanlarının beklediği, hangi alanlarda kariyer yapabilecekleri, Gemlik’in ekonomik değerleri, serbest bölge, gümrük, limanlarımızda hangi süreçler var, işleyiş nasıl oluyor, ithalat ve ihracata konu ürünler gibi bir çok konuda bilgi sahibi oldular. Bu noktada emeği geçen başta Gemlik Ticaret ve Sanayi Odamıza, Gemlik Serbest Bölge Müdürlüğüne, Bizleri tesislerinde ağırlayan ÇİMTAŞ’a gönülden teşekkür ederim” dedi.

Hisar Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Özgür Bora Faaliyet Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu.
Konuşmasında “Coğrafya dersinde gerek fiziki gerekse beşeri ortam acısından temel prensiplerimizden birisi dünyayı tanımaya yakından başlamaktır. Biz de ülkemizdeki sanayinin dağılışı, özellikleri ve ülke ekonomisine sektörel etkisi konusunu işlerken, yakınımızda bulunan sanayi bölgesini ziyaret etmenin faydalı olacağını düşünüp böyle bir gezi planladık. Hem öğrencilerimiz sanayi üretimini sahada görme şansı yakaladı hem de ilçemizde ki bu tesislerin ülke ekonomisindeki yerini ve önemini kavramış oldu. Dünyanın en önemli insan, doğal kaynak ve üretim potansiyeli olan ülkelerinden birisiyiz. Coğrafya öğretmenleri olarak amacımız bu potansiyeli gençlere göstermek ve ülkenin kalkınmasına yararlı nesiller yetişmesini sağlamaktır. Bu vesileyle düzenlediğimiz bu gezide bizlere destek olan Başta Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasına, Serbest Bölge Müdürlüğümüze, ÇİMTAŞ’a teşekkür ederiz” dedi

 

(Son Güncelleme: 7 Ocak 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir