Gemlikli Minik Öğrencilerden Örnek Davranış
Gemlikli Minik Öğrencilerden Örnek Davranış

Gemlikli Minik Öğrencilerden Örnek Davranış

Gemlikli Minik Öğrencilerden Örnek Davranış

Gemlik Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri yaptıkları kedi evlerini Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın da katıldığı etkinlikte, Belediye Hayvan Rehabilitasyon Merkezine teslim etti.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencileri örnek bir projeye imza attı.  3 ülkeden 13 okulun katıldığı E twinning projesi kapsamında kedi evleri yapan 28 öğrenci, 24 tane kedi evini teslim ederek, rehabilitasyon merkezi ve hayvanların tedavisi hakkında da bilgi aldı.

Öğrenciler adına konuşan Gemlik Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Hazal Baş, Amaçlarının farklılık yaratmak olduğunu ifade ederken, hayvanlara iyi davranılması gerektiği belirtti. Sahiplenen hayvanların terk edilmemesi gerektiğini de vurgularken, “terk etmek öldürmek demektir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Salih Aktaş, projelerinin toplam 4 ülkeden 13 okulun katıldığını belirtirken, bu projeyle hayvan haklarını ve hayvanların sahiplenme oranının artmasını amaçladıklarını belirtti.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, öğrencilerinin bu davranışının çok mutluluk verici olduğunu ifade ederken, hayvanları korumanın gerektiğini de vurguladı. Hayvanları korumanın ve onları sahiplenmenin önemine de dikkat çeken Başkan Sertaslan, öğrencilere böyle güzel bir etkinlik hazırladığı için de teşekkür etti.

Ardından Gemlik Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Veteriner Hakan Uğur rehabilitasyon merkezi ve hayvanlara nasıl yaklaşılmalı konusunda öğrencilere bilgi verdi ve Gemlik Belediyesi’nin hayvan sevgisi konusunda hazırladığı oyunu armağan etti.

Hayvanlar hakkında bilgi alan öğrenciler, ardından rehabilitasyon merkezinde hayvanları sevme imkanı buldu.

(Son Güncelleme: 30 Aralık 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir