GTSO’dan MKS’ya onur plaketi
GTSO’dan MKS’ya onur plaketi

GTSO’dan MKS’ya onur plaketi

GTSO’dan MKS’ya onur plaketi

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin Oda’ya kayıtları 40 yılı aşan üyelerine ‘Onur Plaketi’  sunumları devam ediyor. GTSO yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı bu kez Gemlik’teki en eski sanayi kuruluşlarından olan Marmara Entegre Kimya Sanayi Anonim Şirketi’ni (MKS) ziyaret etti.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Başkan Vekili Semih Aşkın, Yönetim Kurulu üyeleri Alaattin Akcan, Şefik Yılmaz, Fatih Buluk, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Genel Sekreter Agah Arda ve Genel Sekreter Yardımcısı Emre Gemicioğlu katıldılar.

Oda heyetini, Fabrika Müdür Yardımcısı Yüksel Akyüz ve AR-GE Kalite Kontrol Müdürü Tarık Polat karşıla dı. Fabrika Müdür Yardımcısı Akyüz, MKS Marmara hakkında bilgilendirmede bulundu.

Akyüz, “Organik Kimyasallar”  ihracatında 2009-2012 yılları arasın da Türkiye 2. ve daha sonraki yıllar da da (2013-2018) Türkiye Birincisi olduğunu söyledi.Uluslararası pazar da sağladıkları bu başarı dolayısıyla yatırımlara devam ettiklerini belirten Akyüz, yapımına devam edilen idari bina projelerini de Nisan 2020 sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını belirtti.

ONUR PLAKETİ VERİLDİ

Başkan Ağdemir; Çevre duyarlılığı, sağladıkları istihdam ve ekonomiye olan katkılarından dolayı ilgililere teşekkür ederken, kendilerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

GTSO Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ise konuşmasında, “Bu gibi görüşmeler ile üyelerimizle yakın iletişimde olmak, yanlarında olduğumuzu belirtmek ve hatta ‘dokunmak’ amacıyla şimdi buradayız.” dedi.

MKS Müdür yardımcısı Akyüz  fabrikada 1977 yılında başladıkları üretimlerine 1988 yılında iki farklı ürün imalatında; yüksek kalite standartlarına ulaşarak güvenilir bir tedarikçi nokta sına geldiklerini ve ürünlerinin % 75 ini yurt dışına ihraç ettikleri yağlı boya ham maddesi ve de ABD, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinde patentlerini aldıkları (hava alanları pistlerinde kullanılan) “katı buz çözücü” ile; yıllık 30 milyon dolar ihracat hac mine ulaştıklarını belirtti.

7/24 üretim yapan tesislerinde, 152 personelin çalıştığını belirten Ak yüz, büyüme he defleri doğrultusunda azimle ilerlediklerini belirtti. Akyüz, daha sonra fabrikalarına yapmak istedikleri yatırımlardan söz ederek, firmanın ‘Derin Deniz Deşarjı’ projesi hakkında GTSO yönetimine bilgiler verdi.

ÇEVREYE DUYARLI DAVRANIYORUZ

AR-GE Kalite Kont rol Müdürü Tarık Polat ilgili projenin gerçekleştiğinde, çevresel duyarlılık olarak çok önemli gelişimler kaydedeceklerini; günde 200 ton daha az su tüketimi olacağını ve dolayısı ile doğal kaynak tüketimlerinde tasarruf sağlana cağını belirtti. Bunun yanı sıra; karbon ayak izi ve enerji verimliliğin de planlı hedefleri ne ulaşmak için çalıştıklarını ifade eden Polat, diğer taraf tan, sosyal ve  çevresel duyarlılığın firma politikalarında artarak öne çıktığını buna bağ lı olarak da projelendirme ve teknik değerlendirmelerin, objektif bilimsel altyapı verileri ve de kanuni  sınır lamalar ile tam örtüşecek şekilde yapılarak ger çekleştirildiğini vurguladı.

GTSO yönetim kurulu başkanı Paşa Ağdemir; “Üyelerimizin sorunlarını yerinde tespit etme, tanışma ve onların taleplerini almak üzere başlatmış olduğumuz üye ziyaretlerimiz, hız kesmeden devam edecek ” şeklinde konuştu.

Ağdemir, “40 yılı aşkın süredir odamız üyesi olan MKS Marmara Entegre Kimya Sanayii Anonim Şirketi’ne, uzun yılladır Gemlik ekonomisine ve Ülke ekonomisine katkılarından dolayı onur plaketi vermekten mutluluk duyuyordum.” dedi.

Fabrika Müdür Yardımcısı Yüksel Akyüz ve AR-GE Kalite Kontrol Müdürü Tarık Polat, onur plaketini Gemlik’e ve de ülkemize bir hizmet nişanesi olarak saklayacaklarını belirttiler.

(Son Güncelleme: 8 Aralık 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir