Öğrencilerin barınma sorunu masaya yatırıldı
Öğrencilerin barınma sorunu masaya yatırıldı

Öğrencilerin barınma sorunu masaya yatırıldı

Öğrencilerin barınma sorunu masaya yatırıldı

Türkiye’nin örnek eğitim kooperatifi, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a projelerini anlattı.

Bursa’da uzun yıllardır eğitime büyük katkılar sağlayan Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK), Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ziyaret etti. Ziyarete ÇEK Başkanı Buğra Küçükkayalar, İkinci Başkan Turgut Yalkı, Yönetim Kurulun Üyeleri Prof. Dr. Füsun Kuter, Prof. Dr. Müfit Parlak ve önceki başkan Mümin Ceyhan katıldı. Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Demir, Zeynep Akış Serintürk ile meclis üyeleri Arzu Karataş, Emir Birgün ve Galip Gür de toplantıda hazır bulundu.

ÇEK’in 1995 yılında kurulduğunu belirten Başkan Buğra Küçükkayalar, 23 idealist kişinin kuruluşa öncü olduğunu, kurumun eğitim odaklı olmasına rağmen kurucuların farklı alanlarda çalışan kişiler olduğunu söyledi. Küçükkayalar konuşmasını şöyle sürdürdü; “ÇEK bir başarı örneğidir. Özgörevimiz çağdaş, demokratik, laik, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler yetiştirmektir. Anaokulumuz, ilkokulumuz, ortaokulumuz, iki de lisemiz var. Üniversite kurmak için kolları sıvadık. Yurtlarımızda ise özellikle kırsal bölgelerden gelen kızlarımızın barınmalarını sağlıyoruz. Üniversite sınavı için kurs, kazananlara ise burs veriyoruz. Diğer görevimiz ise kamuoyunu bilgilendirmek. Bu amaçla da sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz. Yılda yüzden fazla etkinlik düzenliyoruz. Çalışmalarımızı Bursa’da geliştirmek, Türkiye’de farklı illerde yaygınlaştırmak istiyoruz.”

Başkan Sertaslan: “Öğrencilerin barınma ihtiyacını çözmeliyiz”

Gemlik’te üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacının olduğunu söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, uzun vadeli planlar içinde bu açığı da kapatarak barınma problemini çözmek olduğunu söyledi. ÇEK yöneticilerinin ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğu dile getiren Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle sürdürdü; “İlçemizde birkaç girişimci arkadaşımızın bir araya gelerek bu tip işler gerçekleştirmesini isteriz. Barınma, burs ve diğer çeşitli konularda insanlar belediyenin adım atmasını istiyor. Biz de sadece belediyenin girişiminin yanı sıra paydaşlarla birlikte bu tip çalışmalar gerçekleştirmek, etki alanını genişletirken kapsamını da büyütmekten yanayız. Gemlik Belediyesi olarak bahsettiğiniz çalışmalara destek amacıyla önümüzdeki süreçte görüşmelerimiz sürebilir, elimizden gelen yardımı sağlayabiliriz.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir