Parklardaki zeytinler değerlenecek
Parklardaki zeytinler değerlenecek

Parklardaki zeytinler değerlenecek

Parklardaki zeytinler değerlenecek

Gemlik Belediyesi, parklardaki zeytinleri toplayarak işleyecek.

Gemlik Belediyesi, yetki sınırları içinde olan park, bahçe ve piknik alanlarındaki zeytin ağaçlarında yetişen zeytinleri toplayacak. Atıl ve sahipsiz durumda, daha önce bakım yapılmamış tüketime uygun zeytinler toplanarak işlenecek. Daha önce el değmemiş zeytinler yağ ve sabuna dönüştürülerek özel şişelerde hediyelik haline getirilecek. İlk etapta konuklara hediye edilmek üzere hazırlanacak ürünler, gelecek yıllarda yoğunluğa göre değerlendirilecek.

Sokaktaki zeytin ziyan olmayacak

Konuyla ilgili Gemlik Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Engürücük, Gencali, Kurşunlu ve Umurbey’de yoğun olarak bulunan sahipsiz zeytin ağaçlarında hasada başlayan ekipler şimdiden kasalarca zeytin topladı. İlk etapta bir ton zeytin toplamayı hedefleyen belediye ekipleri, böylece dökülen ve boşa giden tonlarca ürünü değerlendirerek Gemlik zeytininin marka değerlini yükseltmeyi hedefliyor.

Başkan Sertaslan: “Zeytin adına örnek bir çalışma gerçekleştireceğiz.”

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, daire müdürleri ile birlikte Kurşunlu’da devam eden hasadı yerinde inceledi. Öte yandan konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, zeytini yeniden bereketli haline getirmenin öncelikli işleri arasında olduğunu belirtti. Gemlik’in zeytinin başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Sertaslan: “zeytine bereket getireceğimize söz vermiştik. Ürünlerimizin marka değerini yükseltmek için görkemli ve uzun süre konuşulan bir festival gerçekleştirdik. Bu festivalde üreticilerimiz doğrudan Gemlikliler ile buluşarak en güzel zeytini sunma imkânı bulmuştu. Ayrıca yurt dışından gelen misafirlerimiz de bu zeytin ile tanıştılar. Zeytinimizin zaten yüksek olan bilinirliğini daha da arttırmak, parklarımızda sokaklara dökülen zeytinlerimizi değerlendirmek ve ilk etapta konuklarımıza bu zeytini hediye etmek için çalışmalara başladık. Böylece hem tonlarca ürününü ziyan olmasının önüne geçeceğiz hem de Gemlik zeytini adına örnek bir çalışma gerçekleştireceğiz”

(Son Güncelleme: 27 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir