İYİ Parti’li kadınlar kadına şiddette dayanışmayı önerdi
İYİ Parti’li kadınlar kadına şiddette dayanışmayı önerdi

İYİ Parti’li kadınlar kadına şiddette dayanışmayı önerdi

İYİ Parti’li kadınlar kadına şiddette dayanışmayı önerdi

İYİ Parti Gemlik Kadın Kolu’ndan yapılan yazılı açıklamada, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı uluslararası dayanışma günü” nedeniyle kadınların kadın oldukları için karşı karşıya kaldıkları şiddet, taciz, tecavüz, güvenlik gibi sorunlarının çözümünde örgütlü bir mücadele verilmesi artık kaçınılmaz olmuştur” denildi.
İYİ Parti Kadın Politikaları Grubu açıklaması şöyle: “1981 yılında Kolombiya’nın başkenti Bogoto’da toplanan bi rinci Latin Ameri ka ve Karayip Kadın lar Kongre sinde mirabel kardeşlerin öldü rüldüğü gün olan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı uluslararası dayanışma günü olarak ilan edilmiş tir. Bu kararı benimseyip birleş miş milletlerin 1990 daki kararı ile her yıl 25 Ka sım tarihinde kadı na yönelik şiddete karşı uluslararası dayanışma günü olarak anılmakta dır. Üzülerek ifade etmek zorundayız ama kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığı bir ülkede yaşıyoruz. Kadına yönelik şiddet evden sokağa tüm toplumsal alana, işyerlerine hatta akademik ortama kadar artarak yaygınlaşıyor.
Kadına şiddetin önlenmesi başta olmak üzere kadına yaşamı içinde hak ettiği yerin kazandırılması için biz İYİ li kadınlar olarak söylemimizi “toplumsal cinsiyet eşitliği” temelinde oluşturmaktayız. Kadınların kadın oldukları için karşı karşıya kaldıkları şiddet, tecavüz, taciz gibi sorunların çözülmesinde örgütlü bir mücadele verilmesi artık kaçınılmaz olmuştur.”

İYİ Partili kadınlar daha sonra Gemlik’te esnafa, vatandaşa konu ile ilgili broşür dağıtarak bilgilendirdiler

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir