Bu buluşmada ‘iş’ var
Bu buluşmada ‘iş’ var

Bu buluşmada ‘iş’ var

Bu buluşmada ‘iş’ var

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 6.’sı düzenlenen ve 280 firmanın katılımıyla Türkiye’nin alanında en büyük istihdam buluşması olan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, bu yıl da iş arayanlar ile işverenleri buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Kent Konseyi (BKK), Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Türkiye’nin alanında en büyük istihdam buluşması olan etkinlikte; 13 holdingden 69 firma, 13 şirketler grubundan 56 firma ve 155 firma olmak üzere toplam 280 şirket stant açtı. Katılımcıların firmalarla iş görüşmeleri yapmalarına imkan tanıyacak etkinliğin açılış töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Özellikle iş arayan gençlerin yoğun ilgi gösterdiği istihdam buluşmasının açılış törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Bekir Aktürk ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan da katıldı.

“Belediye şahsi mülküm değil”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir taraftan güney hattında ülkenin bekası için önemli bir mücadele verilirken diğer taraftan da yeni yatırımlarla istihdam sahaları açılmaya gayret edildiğini söyledi. Özellikle iş arayan gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Aktaş, “İş arayan gençlerimizde belediyeye veya kamu kuruluşlarında işe girmek gibi bir beklenti var. Benimde en fazla karşılaştığım talep bu. Ancak belediye benim şahsi mülküm değil, ortak bir değer. Belirli sürelerde buralarda görev yapılır, vakti gelince de başkaları çalışır. Bizler sadece bu kurumların emanetçileriyiz. Çalışılacak tek yer belediyeler veya kamu kurumları değil. Son yıllarda özel sektörde de gayet güzel işlere imza atılıyor. Üniversiteyi bitiren veya bitirmeyen, mesleği olan veya olmayan bu noktada projeksiyonunu biraz daha geniş tutmalı. Bu buluşmanın da ana gayesi bu. Bu buluşmalar sayesinde birilerinin hayatına dokunabilirsek ne mutlu bize” dedi.

Dünyanın en önemli sorunu

Bursa Valisi Yakup Canbolat da, istidamın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu kaydetti. Türkiye ve dünyada en fazla kafa yorulan konuların başında istihdamın geldiğini kaydeden Vali Canbolat, “Son yıllarda devam eden savaşlar, göçler, ekonomik krizler işsizliğin daha da kronikleşmesine neden oluyor. Ülkemizde son zamanlarda önemli bir dönemeçten geçiyor. Bir taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri yurtiçi ve yurtdışında terörle mücadele ederken, diğer taraftan Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan milli istihdam seferberliği devam ediyor. Dünya ile rekabet etmek istiyorsak nitelikli işgücüne sahip olmalı ve kaliteli üretim yapmalıyız. İş arayanlar ile sanayicimizi buluşturacak bu etkinliğin Bursa’mız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

1 yılda 10 bin başvuru

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan milli istihdam seferberliğine katkı sunmak için farklı noktalarda açtıkları 5 adet istihdam ofisine bir yılda 10 binin üzerinde başvuru yapıldığını söyledi. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın ihtiyaçlar nispetinde çalışan talibini karşılayama kartı sağlayacağını dile getiren Burkay, “Son dönemlerde yaşanan global gelişmelerin ekonomimiz üzerindeki olumsuz etkilerinin Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketleriyle pozitif bir seyre döndüğünü görüyoruz. Ekonomik göstergelerin 2020’den itibaren yükselişe geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen de ‘Burası Bursa burada iş var’ mottosuyla düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından stantları gezen protokol üyeleri, hem iş arayan gençler hem de işverenlerle sohbet etti.

(Son Güncelleme: 21 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir