Borusan İlkokulunda Milli Kültür Sergisi
  Borusan İlkokulunda Milli Kültür Sergisi

  Borusan İlkokulunda Milli Kültür Sergisi

  Borusan İlkokulunda Milli Kültür Sergisi

Gemlik Borusan İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Gönül Toğuşlu rehberliğinde “Milli Kültürümüz” ü yaşatan  sergi oluşturdular.

Okulun sahnesinde duvar halısı, bakraç, kilim, ibrik, şark köşesi, yer sofrası ve birçok milli kültürümüzü yansıtan ürünleri sergilediler. Ayrıca e twinning  “Şehrimi Tanıyorum”  projesi kapsamında da “Bursa Köşesi” oluşturdular.

Ziyarete gelen bütün sınıflara Bursa’nın kültürel zenginliği olan “Hacivat Karagöz” oyununu sergilediler. Bir gününü kültürel hazinelerin arasında geçiren çocuklar, kendini zamanda yolculuk yapar gibi hissettiklerini dile getirdiler. Öğretmenleri Gönül Toğuşlu’ da “Çocuklar geçmiş ve kültürümüz konusunda çok meraklılardı. Zamanda yolculuk yaşasak, geçmişe gitsek keşke diye hayaller kuruyorlardı. Velilerimizle onlara bu yaşayışı küçük bir kesitle yaşatmak için el ele verdik ve bu hayallerini kısmen gerçekleştirdik. Şark köşesinde, bakır eşyaların bulunduğu yer sofrasında oturup sohbet ettiler, mutfak kısmında hamur açtılar, kazanda odun ateşinde temsili yemek yaptılar. Ayrıca e twinning projemiz olan “Şehrimi Tanıyorum” kapsamında Bursa Köşesi ve Hacivat Karagöz gösterisi de sergilediler. Keyifli saatler geçirdiler. Oldukça zengin olan kültürümüzü yaşatacak olan çocuklarımızdır. Onlara kültürümüzü tanıtmalıyız. Bu şekilde geleceğe de taşıyabiliriz. Destek olan okul idaresine, öğretmen arkadaşlarıma, ziyaretimize gelen mahalle muhtarımız Çiğdem Türe’ ye ve kıymetli velilerime çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

(Son Güncelleme: 17 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir