Gemlikli Küçük Çizerin İtalya’daki Büyük Başarısı
Gemlikli Küçük Çizerin İtalya’daki Büyük Başarısı

Gemlikli Küçük Çizerin İtalya’daki Büyük Başarısı

Gemlikli Küçük Çizerin İtalya’daki Büyük Başarısı

Gemlik Halitpaşa İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Ayşe Berra Arıdil yaptığı karikatürle Dünya ikincisioldu.

Halit Paşa İmam Hatip Ortaokulunda öğrenim gören ve aynı zamanda da BUSMEK Paşa Konağı Kurs Merkezindeki Karikatür Atölyesine üç yıldır devam etmekte olan Ayşe Berra Arıdil, İtalya’da düzenlenen Uluslararası Karikatür Yarışmasında,Ortaokul Öğrencileri Kategorisinde İkinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Hafta sonunda  Italia’ya da  bulunan sergi salonunda, sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleştirildi.  Sergi açılışıyla birlikte genç çizerlere; plaket, sertifika, albüm ve çeşitli hediyeler etkinlik komitesi tarafından teslim edildi.  Etkinlikte seçilen eserlerden oluşan sergi, 31 mart 2020 tarihine kadar ilgili sergi salonunda sergilendikten sonra, İtalya’nın farklı bölgelerindeki sergi salonlarında da iki yıl boyunca sergilenmeye devam edecektir. Bu yıl yirmi üçüncüsü düzenlenen “23th FAX FOR PEACE – FAX FOR TOLERANCE (23. BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İÇİN FAX GÖNDER)” etkinliğinde İkinci olarak, uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil ederek ikinci olan Ayşe Berra Arıdil’i kutladıklarını belirten okul müdürü Hacer Semiz öğrencimizin başarılarının devamını diliyoruz dedi.

Yarışma; İtalya Milli Eğitim Bakanlığı, Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü, Friuli Venezia Giulia Özerk Bölgesi – Spilimbergo Belediyesi, Barış İçin Ulusal Koordinasyon Merkezi bağlantılı İtalya’nın çeşitli Dernekleri, Barış ve Özgürlük için Uluslararası Kadınlar Birliği ve UNICEF’in Pordenone Vilayeti Komitesinin destekleriyle düzenleniyor.  Yarışmada; kısa film, çizgi film ve karikatür olmak üzere üç farklı branşta düzenleniyor.  İki yılda bir düzenlenen bu etkinlik, aynı zamanda Dünya’nın çocuklar için düzenlenen en eski, en kapsamlı ve en fazla katılımcı toplayan etkinliklerinden birisi olma özelliğini taşıyor.  Her kategoride; 60 civarı ülkeden 500 kadar genç çizerin ortalama 1200 kadar karikatürünün yarıştığı etkinliğin ana teması: Barış, hoşgörü, ırkçılıkla mücadele, insanlar arasında dayanışma ve insan haklarının savunulması şeklinde.  Yarışmaya her çizer, A4 ölçülerindeki kâğıtlara serbest teknik ile hazırlanmış, 3 çalışma ile katılabilmekte. Her kategoriden öğrencilerin çalışmaları, uluslararası karikatüristlerden ve çeşitli sanatçılardan oluşan jüri üyelerince değerlendirilmekte ve en yüksek puanı alan çalışmaya Birincilik ödülü verilmek.  Birincilik ödülüne layık görülen çalışmalardan sonra en yüksek puanı alan çalışmalar da ikincilik başarı ödülü ile derecelendirilmekte.  Etkinlikte derece alan öğrenciler İtalya’da sergi açılışı boyunca bir hafta kadar ağırlanmakta ve ülkenin turistik bölgeler gezdirilmekte.  Ayrıca yarışmada derece alan ve sergilenmeye değer bulunan çalışmalar bir albümde toplanmakta.

(Son Güncelleme: 16 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır 2025 PISA Pilot Uygulamasında ülkemizi temsil edecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir