Umurbey Celal Bayar Sağlık Meslek Lisesinde Mevlid-i Nebevi Programı
   Umurbey Celal Bayar Sağlık Meslek Lisesinde Mevlid-i Nebevi Programı

   Umurbey Celal Bayar Sağlık Meslek Lisesinde Mevlid-i Nebevi Programı

   Umurbey Celal Bayar Sağlık Meslek Lisesinde Mevlid-i Nebevi Programı

Umurbey Celal Bayar Sağlık Meslek Lisesinde yapılan Mevlid-i Nebevi Programı öğrencileri tarafından büyük ilgi görürken, öğrenciler hafta boyunca derse okul hoparlöründen söylelen selavat ve tekbirlerle girdiler.

Okul idaresinden alınan bilgiye göre, “Hz. Âdem’den (as) başlayarak ilahi vahyi biz insanlara ileten Peygamberlik silsilesinin sonuncusu olan Sevgili Peygamberimizi (s.a.s) anlatan en güzel kavram şüphesiz rahmet ve merhamettir.Kültürel yozlaşmanın hat safada olduğu,manevi değerlerin hiçe sayıldığı,en çok birlik beraberliğe ihtiyacınız olduğu bir dönemde istedikki gençlerimiz Mevlid kandili vesilesi ile Hz. peygamberin örnek  şahsiyetini rol model edinsinler.  O’nun (s.a.v)ırk,dil,din,mezhep ayırt etmeksizin insanlara ve kainata olan merhamet,saygı ,sevgi,hoşgörü ve adeletini rehber edinsinler.Umurbey Celal Bayar saglik meslek lisesi ailesi olarak bu tür etkinliklerin ilçemizde örnek  teşkil etmesi ve sayısının artmasını temenni ediyoruz” denildi.

Etkinlikler kapsamında öğrencilere okul idaresi ve öğretmenler tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen mevlid kelimesi, İslam kültüründe özellikle Peygamberimiz Hz. Muhammed’in(s.a.v) doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

 

(Son Güncelleme: 15 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir