Belediye Meclisinden MKS'ye Ret
 Belediye Meclisinden MKS'ye Ret

 Belediye Meclisinden MKS’ye Ret

 Belediye Meclisinden MKS’ye Ret

Gemlik Belediye Meclisi Kasım Ay’ı ikinci toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası meclis salonunda yapıldı. Mecliste, dikkat çeken konu ise Gemlik Sanayi Bölgesinde bulunan MKS  firmasının derin deniz deşarjı talebi oldu.

Firmanın başvurusu ile alakalı MKS İşletme Müdürü Yüksel Akyüz, Gemlik Belediye Meclisinde sunum yaparak, yapılacak olan işlemleri anlattı. Derin deniz deşarjı ile alakalı da bölgedeki sıcaklığın bir derece değişeceğini ifade etti.

Meclis Reddetti

Gemlik Belediye Meclisinde sunum sonrası konu görüşüldü. Konu ile alakalı görüşmelerde söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Yasa 2 dereceye kadar izin veriyor, MKS 1 derece artacağını beyan ediyor. Her firma 1 derece artırırsa, doğal termal tesis haline gelir Gemlik Körfezi, bunun da çıkış noktası zor olur. Körfezimizi korumamız gerekiyor. Açıklamalar, geçmiş dönemde yapılan açıklamaların aynısı, ÇED toplantısını, tır garajında yapan bir firmadan bahsediyoruz. Gemlik ile alakalı bir konu, Gemlik’e sorulmalıydı. Sadece yazılı usule uymak yeterli olmaz” dedi.

Konu ile alakalı yapılan görüşmede, MHP Meclis Üyesi Osman Durdu da, çekincelerini dile getirirken, Gemlik adına konuya ret vereceklerini beyan etti. Ak Parti İlçe Başkanı Şamil Yiğit ise yönetmeliğe uygun olduğu için, çekimser kalacaklarını beyan etti.

Firmanın talebi, CHP, MHP ve İyi Partinin ret oyu, Ak Parti’nin çekimser oyu ile reddedildi. Konu ile alakalı yapılacak girişimlerin Bursa Büyükşehir meclisinde süreceği gelen kulis bilgileri arasında.

(Son Güncelleme: 12 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir