Kadın Meclisi bilinçlendiriyor
Kadın Meclisi bilinçlendiriyor

Kadın Meclisi bilinçlendiriyor

Kadın Meclisi bilinçlendiriyor

Gemlikli kadınlar meme kanserine karşı bilgilendirildi.

Gemlik Kent Konseyi bünyesinde kurulan Kadın Meclisi, meme kanseri başta olmak üzere benzer hastalıklar hakkında konferans gerçekleştirdi. Erkeklerin de katılım gösterdiği toplantıda Op. Dr. Can Başaran önemli tavsiyelerde bulundu.

“Tabular ve Gerçekler” başlıklı sunumunda katılımcılara hastalıklar hakkında doğru bilinen yanlışları aktaran Dr. Başaran, kişilerin şüpheli durumlarda kendi başlarına tanı koyup müdahalede bulunmamaları gerektiğini, uzman görüşlerine başvurmalarının hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Sunumunda zaman zaman fotoğraflara da yer veren Dr. Başaran, bazı bilinçsiz hastaların kendi vücutlarında rastladıkları leke ve kitlelere tırnak makası, bıçak gibi nesnelerle zarar verdiklerini, özellikle et beni gibi oluşumlara bıçak değmez anlayışının yanlış olduğunu, gerekirse ameliyat edilebilecek noktalara sadece uzman kişilerin müdahale etmesi gerektiğini dile getirdi.

Rutin kontroller önemli

Meme kanserinin düşük oranlarda erkeklerde de görüldüğüne ve erken tanı ile başarılı şekilde tedavi edildiğine dikkat çeken Dr. Başaran hastalığın belirtilerini; meme şeklinde değişme, kitle ve sertlik, girinti ve çöküntü, belirginleşmiş toplardamarlar, kızarıklık, şişlik ve akıntı olarak aktardı. Kadınların her ay kendilerini muayene etmelerini söyleyen Dr. Başaran, özellikle 40 yaş ve üzeri kadınların mutlaka yılda bir kez doktor kontrolüne girmelerini tavsiye etti.

Toplantı sonunda Dr. Başaran’a teşekkür çiçeğini Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mürüvvet Günay takdim etti. Günay, kadınları duyarlı ve bilinçli olmaya davet ederek kontrollerini aksatmamalarını önerdi.

(Son Güncelleme: 4 Kasım 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir