Aracınızda Oluşan Sorunları Nasıl Anlayabilirsiniz?
Aracınızda Oluşan Sorunları Nasıl Anlayabilirsiniz?

Aracınızda Oluşan Sorunları Nasıl Anlayabilirsiniz?

Aracınızda Oluşan Sorunları Nasıl Anlayabilirsiniz?

Yılların birikimi veya kredi kullanarak satın aldığınız bir aracınız var ve dönem dönem başınıza işler açıyor. Bu durumda masraf çıkaracak ve cebinizden birkaç liranızı eksiltecek de diyebiliriz. Bu duruma gelmeden önce aracınızda oluşan sorunları nasıl anlayabilirsiniz?

Aracınızın Bakımlarını Aksatmayın

Herkes kendi aracının kıymetini iyi bilir. Kimilerinin uzun uzun para biriktirmesi, kimilerinin ani bir kazancı değerlendirmesi, kiminin banka kredisi kullanması sonucunda sahip olabildiği otomotiv, suv veya ticari araçları kolay kolay alınmıyor. Bu sebeple herhangi bir soruna mahal vermeden önce aracınızın bakımlarını düzenli olarak yaptırmak ve aksatmamak gerekiyor.

Eğer düzenli bakımlarını yapmıyorsanız, sonuç olarak bir makine olan ve bakıma ihtiyaç duyacak olan aracınızda çeşitli problemler yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu problemler zamanla büyür, birbirini tetikleyen bir problem zinciri haline dönüşür ve altından kalkamayacak masraflara yol açabilirler.

Aracınızdan Gelen Sesleri Dinleyin

Yeni aldığınız ikinci el bir araç veya sıfır aldığınız araçtan mekanik, sürtünme, gıcırtı gibi sesler gelebilir. Bu sesleri dinlemek ve nereden geldiğini anlamak oldukça önemlidir. Basit bir gıcırtı veya sürtünme gibi gelen bu sesler aslında rahatsız edici boyutlara ulaşabilirler. Aracın taşıyıcı tesisatı, motoru veya trimlerinden gelebilecek seslere kulak vermenizde fayda var. Doğru zamanda doğru dinleme sayesinde büyük bir problemin önüne geçebilirsiniz.

Aracınızın Yağını Suyunu Düzenli Kontrol Edin

Araç sahipleri için en önemli ve sorunlara oluşmadan önce basitçe kendiniz yapabileceğiniz bakım yağ ve su kontrolüdür. Motorun yağ eksiltmesi ortaya büyük sorunlar açabilir. Aynı şekilde suyun eksilmesi durumunda hararet problemi yaşayan bir motor aniden ömrünü tamamlayabilir. Bu büyük bütçeli problem sizi hiç istemediğiniz sonuçlara doğru sürükleyebilir. İki haftada bir veya uzun yolculuklar öncesi ile sonrası yapacağınız rutin bir kontrol bu dertlerden sizi koruyacaktır.

Sorunlara Teşhis Koymaya Çalışın

Eğer bütün bu kontrol mekanizmalarına uyum sağlarsanız aracınızı sağlıklı bir şekilde izler ve tanırsınız.

Aksi durumda oluşacak sorunlar ile aşağıda yer alan sıkıntıları yaşayabilirsiniz;

  • Aracın hararet yapması
  • Aracın motor bloğunun dağılması
  • Aracın conta yakması
  • Aracın trimlerini dağılması
  • Aracın taşıyıcı sisteminin zarar görmesi

 

Sizlerde aracınızın bu tarz problemlerden ırak kalmasını istiyorsanız, önce aracınıza kulak verin, sonra da tedbirli olun. Bu sayede aracınızda oluşan veya oluşacak sorunları ustasından önce siz anlamış ve siz tespit etmiş olabileceksiniz.

Bunun gibi birçok faydalı bilgiyi https://www.arabahaberim.com adresinde bulabilirsiniz.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir