Cumhuriyet Konseri’nde duygulu anlar
Cumhuriyet Konseri’nde duygulu anlar

Cumhuriyet Konseri’nde duygulu anlar

Cumhuriyet Konseri’nde duygulu anlar

Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği’nde Şef Erdinç Çelikkol yerini oğlu Tuğberk Çelikkol’a bıraktı.

Gemlik Belediyesi Kültür Sanat Derneği, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Cumhuriyet Konseri’ni bir kez daha gerçekleştirdi. Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, derneğin kurulduğu 1996 yılından beri koro şefi olan ünlü sanatçı Erdinç Çelikkol yerini oğlu Tuğberk Çelikkol’a bıraktı.

Konsere Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda Gemlikli sanatsever katıldı. Konserin açılışını Meltem Güneş ve Saadettin Çiçek gerçekleştirdi. Çelikkol’un uzun yıllar süren katkılarından bahseden sanatseverler, daha sonra sanatçıya çiçek ve plaketini takdim etmek üzere Zeynep Akış Serintürk’ü sahneye davet etti. Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği’nin 20 yılı aşkın süredir ilçemiz sosyal ve kültürel hayatına çok büyük bir katkı gerçekleştirdiğini belirten Başkan Serintürk, çalışmaları ve konserleri beğeniyle takip ettiğini dile getirdi. Erdinç Çelikkol’a büyük emeğinden dolayı teşekkür eden Serintürk, sanatçıya uzun ve müzik dolu bir ömür diledi.

Sevilen parçalar seslendirildi

Koronun ilk parçasını Erdinç Çelikkol yönetti. İzleyenlerden büyük alkış alan Çelikkol şefliği sahneye gelen oğlu Tuğberk Çelikkol’a devretti. Sanatçılar yaklaşık iki saat süren konser boyunca Senden Bilirim, Yanık Ömer, Havada Bulut Yok, Çıkayım Gideyim Urumeli’ne, Bülbülüm Altın Kafeste, Niçin Baktın Bana Öyle, Kırmızı Gülün Ali Var, gibi sevilen Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdiler. Koronun dışında Duygu Kulak, Fatma Yorulmaz, Sabriye Kocabaş ve Tansu Kutlu solo olarak eserler seslendirdiler. Konser Memleketim, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği Korosu’nda 50 sanatçı bulunuyor. Koroda keman, ud, kanun, kudüm, ritm ve klarnet çalan sanatçılar da yer alıyor. Derneğin başkanlık görevini Sabriye Kocabaş yürütüyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir