Zeytinciye Mazot, gübre ve üretim desteği
Zeytinciye Mazot, gübre ve üretim desteği

Zeytinciye Mazot, gübre ve üretim desteği

Zeytinciye Mazot, gübre ve üretim desteği

Tarım Bakanlığı 2019 yılı desteklemelerini açıkladı. Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın daha önce Tarım Bakanı ile yaptığı görüşmede gündeme getirdiği zeytine mazot, gübre ve kilo bazlı destek teklifi bakanlık tarafından kabul gördü.

2019 yılında bakanlık zeytinde dekar başına 15 TL mazot, gübre desteği dekar başına 4 TL destek verirken, zeytin dane üretimine de 15 kuruş destekleme verecek. Karar Bakanlık tarafından kabul edilip yürürlüğe girdi.

Bakanlık yeni desteklemeleri açıkladı

Tarım Bakanlığı 2019 yılı destekleme kalemlerini açıkladı. Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın da uzun süredir üzerinde çalıştığı zeytine destekleme çalışması da bakanlığın açıkladığı pakette yer aldı.

Desteklemeler neler

Zafer Işık’ın duyurduğu desteklemelere göre bakanlık zeytin üretimi yapan üreticiye dekar başına 15 TL mazot desteği verecek. Ayrıca bakanlık Gübre desteklemesi olarak da yine dekar başına 4 TL olmak üzere dekar başına 19 TL destekleme verecek.

Daneye de destek var

Öte yandan Tarım Bakanlığı’nın açıkladığı desteklemelere göre zeytin dane üretiminde de kilogram başına 15 kuruşluk destekleme verecek. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ederek, zeytine ilk kez bu şekilde bir destekleme verilecek. Bu konuda uzun süredir bir çalışma yürütüyorduk. Çalışmalarımızın karşılığını almış olması da bizleri sevindirdi. Hasat mevsiminin başladığı bu dönemde üreticimize böylesine müjdeli bir haber verdiğimiz için de mutluyuz. Tüm zeytin üreticilerimize hayırlı olsun dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir