Gemlik Belediyesi her sokağa hizmet götürüyor
Gemlik Belediyesi her sokağa hizmet götürüyor

Gemlik Belediyesi her sokağa hizmet götürüyor

Gemlik Belediyesi her sokağa hizmet götürüyor

Gemlik Belediyesi ilçede temizlik, park ve bahçeler ile sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Sokak Hayvanlarına barınma ve gıda

Gemlik Belediyesi Sağlık İşler Müdürlüğü ekipleri, son aylarda hız verdiği kedi ve köpek evlerine yenilerini ekledi. Gemlik’in çeşitli noktalarına yerleştirilen barınaklar hayvan severlerin takdirini toplarken beslenme odakları da sokaklarda yaşayan hayvanların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde gereken yerlere bırakıldı.

Konuyla ilgili Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre hayvanların soğuk havalarda barınması için yerleştirilen evlerin çevrelerindeki hayvan severlerin koruması altında olduğu belirtilerek, Gemliklilerin bu kulübelere karşı duyarlı olmaları ve zarar verecek davranışlardan kaçınmaları gerektiği kaydedildi. Öte yandan beslenme odaklarına bırakılacak yemek artıklarının hayvanların sağlığına etkisine dikkat çekilerek bu artıkların sokaktaki canlılara zarar vermeyecek, içinde plastik çatal, kaşık ya da kâğıt peçete gibi kalıntılar bulunmayan, küflü ya da bozuk gıdalar olmamasına dikkat edilmesi istendi. Gemlik Belediyesi’nin çalışmaları ile sokakta yaşayan hayvanların bu kışı daha rahat ve güvenli geçireceği bildirildi.

Atatürk Stadı’na yama yapıldı

Öte yandan ilçe genelinde yeşillendirme, bank ve çardak temini ile parkların bakımını eksiksiz gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise Atatürk Stadı’nda çimlerin zarar gördüğü bölgelere yama çalışması gerçekleştirdi. Çalışma hakkında müdürlükten verilen bilgiye göre zamanla çimleri zarar gören bölgelere yeniden tohum atıldığı, bu bölgelerin kısa sürede yeniden yeşilleneceği ve stadın düzenli bir görünüme kavuşacağı, yama ve düzenleme çalışmalarının ilçede bulunan diğer sahalarda da devam edeceği bildirildi.

Sokaklar sürekli temizleniyor

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise temizlik ve yıkama faaliyetlerine devam etti. Ekipler Eşref Dinçer, Balıkpazarı ve Hamidiye mahallelerindeki sokak ve parklarda yıkama çalışmaları gerçekleştirdi. Özellikle whatsapp hattına gelen şikâyetlere hızla dönüş yapıldığını belirten Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, taleplere en hızlı şekilde cevap vererek daha temiz sokak, cadde ve parkları Gemliklilerin kullanımına sunmayı amaçladıklarını söylediler.

(Son Güncelleme: 23 Ekim 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir