Gemlik Denizcilik Topluluğu Boat Show Fuarını Ziyaret Etti
Gemlik Denizcilik Topluluğu Boat Show Fuarını Ziyaret Etti

Gemlik Denizcilik Topluluğu Boat Show Fuarını Ziyaret Etti

Gemlik Denizcilik Topluluğu Boat Show Fuarını Ziyaret Etti

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencileri Gemlik Denizcilik Topluluğu tarafından Tuzla Viaport Marinaya götürüldü. 2019-2020 Eğitim öğretim yılının ilk teknik gezisi olarak düzenlenmiş olan etkinlik oldukça verimli geçti.

Farklı çeşit ve boyutlarda katamaran , yelkenli ve motor yatların bulunduğu Viaport Marina Açık Hava Fuar Alanında Uludağ Üniversitesi Gemlik Denizcilik Topluluğu öğrencileri 27 kişilik kadrosuyla sektörün bir parçası olan “Yat ve yelkenliler” hakkında görsel ve teorik bilgi almıştır. Edindiğimiz bu bilgilerde şunlar yer almaktadır;
Katamaran
Tekne gövdesi su kesiminden ortadan ikiye ayrılacak şekilde dizayn edilmiş, motor ve yelken donanımlı olarak kullanılan, günlük ihtiyaçların tam olarak karşılanabildiği kamaralı bir lüks Yat çeşididir.  Motor ile seyir hızları genellikle motor gücüne göre değişsede hava ve deniz koşullarına bağlı olarak  05 – 18 knottır.
Yelkenli
Makina ve yelken donanımlara sahip olan Contra – S\Y tekneler genellikle yelken seyri amacıyla kullanılırlar. Diğer tip tekneler gibi yaşam mahali ve güvertedeki ihtiyaçları karşılamak üzere dizayn edilmişlerdir. Çeşitli seyir cihazları vardır. Yat turizminde büyük rol oynar.

Gemlik Denizcilik Topluluğu Başkanı Kaan AŞK yapılan etkinliği şu sözlerle ifade etti: “Denizcilik sektörünün farklı olarak birçok parçası vardır. Bizler bölümümüz ile ilgili olarak diğer kısımları da görsel, teorik ve pratik olarak öğrenmek istiyoruz. Hep birlikte daha fazla organizasyona katılarak daha çok bilgi sahibi olmayı hedefliyoruz. Denizcilik sektöründe bulunmaktan mutluyuz.”

Bize katkı sağlayan bu fuar gezisini ayarlayan başta Gemlik Asım Kocabıyık MYO Denizcilik Bölümü Program Başkanı Öğr. Gör. Emrah Murat Tacar, Gemlik Belediyesi ve bize kapılarını açan Viaport Marinaya teşekkürlerimizi sunarız.

 

(Son Güncelleme: 17 Ekim 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir