Üniversite İçin Büyük Fırsat
Üniversite İçin Büyük Fırsat

Üniversite İçin Büyük Fırsat

Bursa’ya kurulacak yeni üniversitenin iki kampüsü Gemlik ve Orhangazi’ye kurulabilir

Üniversite İçin Büyük Fırsat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyareti esnasında Uludağ Üniversitesi rektörü Prof.Dr.Saim Klavuz ile yapılan görüşme sırasında Uludağ Üniversitesi’nin ikiye bölünmesi ve Bursa’ya yeni üniversite kurulması gündeme gelmişti. Uludağ Üniversite’sinin bölünmesi gündeme gelince gözler kurulması muhtemel yeni üniversiteye çevrildi. Kurulacak yeni üniversite için Gemlik ve Orhangazi’ye de yeni kampüs alanları yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eylül ayında Bursa’ya gerçekleştirdiği ziyaret esnasında Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Saim Klavuz ile yaptığı görüşmede rektör Klavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’nin en kalabalık üniversitelerinin başında Uludağ Üniversitesi’nin geldiğini, üniversitenin bölünerek Bursa’ya yeni üniversite kurulabileceğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Rektör Prof.Dr.Saim Klavuz’a bu konuda bir çalışma yaparak kendilerine sunmasını tavsiye ettiği belirtildi.

Gemlik ve Orhangazi’ye büyük şans

Üniversite senatosunda da konuşulmaya başlayan konu ile ilgili olarak ise bir çok alternatif görüş ortaya atılmaya başladı. Buna göre en önemli alternatiflerden birisi ise Bursa Merkez’e kurulması planlanan yeni üniversite için Orhangazi ve Gemlik’e büyük bir şans doğuyor. Bursa’nın ikinci üniversitesi kurulması halinde Gemlik ve Orhangazi’ye iki ayrı fakülte kampüs alanı kurulabileceği de gündeme geldi.

Gemlik İşletme ve Hukuk

Bursa’ya kurulabilecek ikinci bir üniversite için Gemlik’te Hukuk ve gelecek yıl eğitime başlayacak olan Denizclik  Fakültesine ilave olarak İşletme Fakültesinin kurulabileceği ifade ediliyor.

Orhangazi’ye Teknoloji Fakültesi

Bursa Merkezde kurulması planlanan ikinci üniversitenin Teknoloji Fakültesi’nin Orhangazi’ye kurulabileceği bu konuda da üniversite senatosunun sıcak baktığı belirlendi. Bölgenin İstanbul’a yakın olması, sanayi bölgesi ve Gemlik Serbest bölgeye yakınlığı nedeniyle Orhangazi’de bir teknoloji fakültesi kurulabileceği ifade ediliyor.

Fiziki koşullar en büyük avantaj

Yeni üniversitenin iki ayrı kampüsünün Orhangazi ve Gemlik’e kurulabilmesinin en önemli etkeni ise iki ilçenin de okul binalarındaki fiziki yeterlilik. Orhangazi’de yapılan yeni üniversite binası ile Gemlik’teki Üniversite binaları, kurulacak yeni üniversitenin iki ayrı kampüsünün bu iki ilçeye kurulabilmesinin en önemli nedeni olabilecek.

İki ilçe birlikte hareket etmeli

Uludağ Üniversitesi’nin bölünüp Bursa’ya yeni bir üniversite kurulması ve bu kurulacak üniversitenin iki kampüs alanının Gemlik ve Orhangazi’ye  yapılabilmesi için ise iki ilçenin birlikte hareket etmesi gerekiyor. Eğitim çevreleri ve STK’lar Orhangazi ve Gemlik bu konuda birlikte hareket ederse iki ilçe de 4 yıllık fakülteler ve kampüs alanlarını bu iki ilçeye kazandırabilir görüşüne sahip.

(Son Güncelleme: 16 Ekim 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir