Gemlik’in Ekonomik İmkanları Azeri İş Adamlarına Anlatıldı
Gemlik’in Ekonomik İmkanları Azeri İş Adamlarına Anlatıldı

Gemlik’in Ekonomik İmkanları Azeri İş Adamlarına Anlatıldı

Ağdemir, Azerbaycan’da Düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Forumu’na Katıldı

Gemlik’in Ekonomik İmkanları Azeri İş Adamlarına Anlatıldı

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Türk Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyetle, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen ve 6 ülkenin iş insanlarının katıldığı “Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Forumu”na katılarak, Gemlik’i temsil etti.

Ağdemir,  forum kapsamında düzenlenen ikili firma görüşmelerine de katılarak, Gemlik’teki ekonomik fırsatlar ve iş imkanları ile ilgili firmalara bilgilendirme yaptı.

Azerbaycan’daki iş imkanlarını içeren bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özral ve Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker öncülüğündeki toplantıda karşılıklı ticaretin artırılmasına dönük imkanlar dile getirildi.​

Hisarcıklıoğlu; Azerbeycan 32 Basamak İlerleme Kaydetti

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu oluşumun kendi hayalleri olduğunu belirterek, “2005 yılında Türk Dünyasının Aksakallısı Sayın Nazarbayev bize bu işin yapılmasını Antalya’da    Liderler zirvesinde söyledi. Biraz gelişme gösterdik. Sonra 10 sene önce Nahcivan’da biraraya geldik. Şimdi tarihimizde ilk defa altı farklı iş dünyasının temsilcileri biraraya geliyor” dedi.

Ekonomisi hızla gelişen Azerbaycan’ın cazip iş yatırım imkanları sunduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bugün Azerbaycan Dünya Bankası tarafından yaklaşık 80 ülkede uygulanan Doing Business 2019 raporuna göre; dünyada Azerbaycan 32 basamak ilerleme kaydederek 190 ülke içerisinde iş yapma kolaylığı endeksinde 25’inci sıradadır” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türk dünyası olarak Azerbaycan’ın gösterdiği bu ilerlemeden gurur duyduklarını ifade etti.

İş Forumu’nun sonunda TOBB ile Azerbaycan İşverenler Konfederasyonu arasında Türkiye – Azerbaycan Ticaret ve Sanayi Odası Forumu kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Başkanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşıladı

Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki oda/borsa başkanlarından oluşan heyet, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Bakü’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladılar.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir