Eski Gazi Okulu Boş Dururken, çözümsüzlük ikili  eğitim
Eski Gazi Okulu Boş Dururken, çözümsüzlük ikili  eğitim

Eski Gazi Okulu Boş Dururken, çözümsüzlük ikili  eğitim

Eski Gazi Okulu Boş Dururken, çözümsüzlük ikili  eğitim

Yıllardır yönetimler ve Milli Eğitim tarafından çözülemeyen Gemlik Endüstri Meslek Lisesinin yıkılması ve taşınması ile alakalı sorun, yeni bir boyut kazandı.  Akıl tutulması yaşayan ilçe milli eğitim müdürlüğü GTSO Gazi İlköğretim okulu binası boş dururken, merkezdeki iki okulu ikili eğitime geçirmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz yıl başlayan Yeni Endüstri Meslek Lisesi Binasının iskeletinin tamamlanmasına rağmen, binanın henüz taşınabilir duruma gelmemesinden dolayı öğrenciler eski binada ders görmeye devam etmişti. Silivri’de meydana gelen deprem sonrasında, dayanıklı olmadığı raporlanan okulun durumu bir kez daha gündeme geldi.

Ortaokula Taşınarak İkili Öğretim Yapılmak İsteniyor

Dönem başında Şehit Esat Akbaba Ortaokulu adını alan Körfez Ortaokulu ve Şehit Mehmet Pınar ortaokuluna  Gemlik Endüstri Meslek Lisesinin taşınacağı ve ikili öğretime geçileceği iddia edildi. Gemlik’in en kalabalık ortaokulları  olan Körfez ve Şehit Mehmet Pınar Ortaokulu, hem başarı ortalamasında hem de LGS’de en iyi sonuçlara imza atması beklenen  okullar olarak dikkat çekiyor. 2 bin 500’ün üzerinde öğrencisi olan okulların, sınıfları da neredeyse tamamen dolu. Böyle bir durumda, başarılı okulların  yarım gün eğitime çevrilecek söylemi, öğrenci velileri tarafından tepki gördü.

İlk Olarak Özdilek Düşünülmüş

Gemlik Endüstri Meslek Lisesine bitişik olarak eğitim veren Gemlik Özdilek Kız İmam Hatip Lisesinin ilk olarak gündeme geldiği iddia edilirken, İmam Hatip’in amacına uymadığı ve tepki göreceği nedeniyle bundan vazgeçildiği öne sürüldü.

Eski Gazi Binası Boş Duruyor

Gemlik’te bulunan eski Gazi İlk ve Ortaokulu binasının boş durduğu ve buraya önümüzdeki dönem İmam Hatip Ortaokulu açılacağı öğrenilirken,  geçici çözüm olarak EML’nin eğitimlerinin burada verilmesi gerektiği ifade ediliyor.  Gazi okulunun boş durduğu göz önüne alındığında, Gemlik’te çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü  diğer iki okulun neden ikili eğitime geçirilmek istendiği ve neden gündeme geldiği de merak ediliyor?

Yıllardır neden beklendi?

Gemlik Endüstri Meslek Lisesi ile alakalı bugüne kadar neden beklendiği, Gemlik Belediyesi tarafından temeli atılan ve inşaatı tamamlanan ve temeli atıldığında 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda açılacağı söylenen binanın neden bugüne kadar bitirilmediği de merak ediliyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir