Bursa'da Yılın Hukukçusu İstifa Etti
Bursa'da Yılın Hukukçusu İstifa Etti

Bursa’da Yılın Hukukçusu İstifa Etti

Bursa’da Yılın Hukukçusu İstifa Etti

Bursa’da 2019 yılında Ali Rıza Köstendil Hukuka Katkı ödülünü alan bir dönem Gemlik hakimliği de yapan  Bursa 17. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Levent Dağdeviren hakimlik görevinden istifa ettiğini duyurdu.

HSK’nın yaz kararnamesi ile Bursa hakimliğinden Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atanan Dağdeviren yaptığı açıklama ile sağlık sorunları ve aile bütünlüğünün bozulamaması için görevi bıraktığını duyurdu.

Dağdeviren açıklamasında, “2019 yılı yaz kararnamesiyle Bursa Hakimi iken Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandım. Son derece ağır ailevi ve sağlık mazeretlerim ile ekonomik mazeretlerim nedeniyle eşimi ve çocuklarımı yanımda götüremedim. Bursaya geri dönmek adına yaptığım itiraz ve yeniden değerlendirme taleplerim ise reddedildi. Bu arada sağlığımı hiçe sayarak mesleğimi icra etme şeklim nedeniyle tedavisi uzun süre alacak çok ağır uyku apnesi ve hiper morbit obozite hastalıklarına yakalandım.  Bir yandan Gaziantep de  mesleğimi icra etmem, bir yandan orada tedavilerimi yapıp sağlığıma kavuşmam mümkün görünmüyordu. Aile birliğimi sağlamak, kaderin üzerime yüklediği ailevi sorumluluklarımı layıkıyla yerine getirmek ve sağlığıma kavuşmak için büyük bir aşkla icra ettiğim hakimlik mesleğinden bu gün itibariyle istifa ediyorum. Bu süreçte beni istifa fikrimden vazgeçirmek isteyen büyüklerimden beni affetmelerini istirham ediyorum. Belki şimde değil ama bir süre sonra bu ülkede adaletin tesisi adına söyleyeceğim çok ama çok şey olacak. Tedavim boyunca imkanlar el verdiği müddetçe hukuk sistemimize katkı sunmaya devam edeceğim. Mahkemenin kadıya mülk olmadığını biliyorum ve her meslektaşımın da bunu bilmesini diliyorum” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir