Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ağırladı
Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ağırladı

Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ağırladı

Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ı ağırladı

Gemlik’in sorunları TSO meclisinde masaya yatırıldı

Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası meclisini ziyaret ederek,  meclis toplantısına katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda Yıldırım, “Öncelikle sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk. Hoş geldiniz. Yeni görevinizde size ve ekibinize başarılar dileriz. Daha yaşanılabilir bir Gemlik için her daim birlikte çalışmak isteriz. Bunu belirtmek isterim.”dedi

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, tarafından tespit edilen ve bazı sorunlar ve çözüm önerileri Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir’e iletildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Başkan Sertaslan’a toplantıya katılımından dolayı teşekkür ederek, kendisi ve ekibine görevlerinde başarılar diledi.

Ağdemir, Gemlik ile ilgili bazı sorunlar ve çözüm önerilerinde bulunarak, Sertaslan’a hazırlanan listeyi sundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, “Daha yaşanılabilir, daha güçlü bir Gemlik için biz kurum olarak her türlü projenin içinde yer almak isteriz. Tüm kurumları da aynı çizgide görmek isteriz. Elbette ki yapacak çok iş gidecek çok yolumuz var. Bizlerin tespit ettiği naçizane bazı problemleri ve çözüm önerilerini sizlere aktarmak isterim.” dedi.

Sunulan sorunlar ve  çözüm önerileri ise şöyle:

1 – İşletme ruhsatlarının temini sürecinde oda kaydının öncelikli olarak ele alınması hem kontrol mekanizmalarımızın daha verimli çalışmasını sağlayacak, hem de kayıt dışı ekonominin önüne geçecektir. Bu noktada işletme ruhsatı vermeden önce oda kaydını esas almanızı talep ediyoruz.

2- Şehrimizin merkezinde yer alan CUİS AVM atıl durumda beklemektedir. Bununla ilgili bir proje var mıdır? Buranın sosyal ha yata kazandırılması konusunda desteğinizi bekliyoruz.

3- Her platformda dile getirdiğimiz, lobi çalışması yaptığımız Gemlik’e giriş ve çıkışların düzenlenmesi ivedilikle yapılmalıdır. Gemlik gibi güçlü ekonomiye sahip bir kente giriş ve çıkışların yapılacağı bir güzel sistemin olmaması hepimizin ayıbıdır. Gemlik’e yakışır bir projenin yapılması hem ekonomimizin canlanması hem vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için önem arz etmektedir. (bat –çık – eski girişin yeniden tahsisi – Gemlik terminal köprüsüne sinyalizasyon yapılması vb.)

4- Haksız rekabetin önüne geçilmesi ve kasaba zihniyetin den sıyrılıp daha modern bir yüze kavuşmak adına, kaldırımları işgal eden işletmecilere yönelik düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

5- Bizler her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya hazırız. Yakın zamanda ortağı olduğumuz KAYNAK SİMÜLASYONU İLE EĞİTİM PROJEMİZ hayata geçecektir. Gemlik Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte yaptığımız projemiz kabul edildi ve Bursa’da 2. Oldu. Daha çok projeye ihtiyacımız var. Gelin birlikte yapalım.

6- Temiz bir Gemlik istiyoruz. Bu noktada belki pilot bölgeler seçilip şehrin tamamına yayılabi lir. Bu noktada neler yapılabilir, nasıl projeler üretilebilir?

7- Gemlik’te turizm değerleri yaratma mız gerekiyor. Şehrimizin cazibe merkezlerine ivedilikle ihtiyacı var. Daha önceden de gündeme gelen yat limanı civarında balıkçı lokantaları v.b gibi tesislere ihtiyaç var. Hafta sonu Mudanya tıka basa doluyor. İnsanlar akın akın gidiyor. Gemlik neden olma sın? Bu konuda ne gibi çalışmalarınız var?

8- Gemlik’te park sorunu malumunuz. Bu soruna da çözüm üretilmesi önem arz etmektedir.

9- Gemlik sahilinde koşu, yürüyüş ve bisiklet yolları yapılması konusunda da çalışmalar yapılabilir.”

 

SERTASLAN;  GEMLİK ÇOK DEĞİŞECEK

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise yaptığı konuşmasın da, “Öncelikle bizleri burada ağırladığınız için teşekkür ederiz. Bizler kentin tamamının görüşünü alarak hizmetlerimize şekil verdik. Kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve halkında içinde olduğu bir çalışma yaptık. Anketlerle üreteceğimiz hizmetleri belirledik. Seçimlerden önce vaadini verdiğimiz projelerinde uygulamaya geçmesi için yol haritamızı da çizdik. Ben inanıyorum ki 5 yıl içinde Gemlik’te çok şey değişecek. Şunu bilmenizi isterim, 3680 kişi üzerinden yapılan ankette belirlediğimiz soruların içinde sadece ikisinde beton var. Genelde sosyal projeler ilk yirminin içinde on sekiz sırada yer alıyor. Yaşlılarımız, engellilerimize yönelik çalışmalar, çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik sosyal projeler her şeyden daha ön planda yer almış. Bunlardan en önemlilerinden biri de engellilerimize yönelik talep edilen taksi. Bu projeyi yakın zamanda hizmete alacağız.” dedi

Toplantının sonunda Ticaret ve Sanayi Odası’nın belirlediği sorun ve çözüm önerilerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

(Son Güncelleme: 26 Eylül 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir