Gemlik Cem Evinin Aşura Günü İlgi Gördü
Gemlik Cem Evinin Aşura Günü İlgi Gördü

Gemlik Cem Evinin Aşura Günü İlgi Gördü

Gemlik Cem Evinin Aşura Günü İlgi Gördü

Her yıl Muharrem Ay’ının 10’uncu gününde düzenlenen Gemlik Hacı Bektaş’i Veli Derneği ile Gemlik Cem Evinin Aşura günü ilgi gördü.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın da katıldığı etkinlikte, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kerbela Şehitleri baştan olmak üzere tüm şehitler adına yapılan saygı duruşu ile başlayan programda ilk sözü Gemlik Hacı Bektaş’i Veli Kültür Derneği Başkanı Ali Kalkan aldı. Aşura etkinliğinin aynı zamanda bir matem günü olduğunu altını çizen Kalkan; ”Bazı çevreler, Hz. Hüseyin’in şehit edilişini iktidar kavgası gibi göstermek istiyor. Hz. Hüseyin’in Yezid’e direnmesi, hak ve batılın savaşıydı” dedi.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.  Alevi Dedesi Kazım Asma ise Kerbela olayı ile alakalı bilgilendirmede bulunarak yemek duasını yaptırdı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir