Gemlik MHP Aşure Geleneğini Sürdürdü
Gemlik MHP Aşure Geleneğini Sürdürdü

Gemlik MHP Aşure Geleneğini Sürdürdü

Gemlik MHP Aşure Geleneğini Sürdürdü

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik İlçe Teşkilatı, uzun yıllardır Muharrem Ay’ında sürdürdüğü aşure ikramına bu yıl da devam etti.

Aşure ikramına MHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, İlçe Yöneticileri ve meclis üyeleri katıldı. Parti binasına giden yolun üzerinde yapılan aşure ikramında, binlerce kişilik aşure kısa sürede tükendi.

Özcanbaz; En Güzel Geleneklerimizden Biri

MHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz, aşurenin tarihi ve kültürel önemine değinerek; ”Aşure, birlik ve beraberliği, aynı zamanda paylaşmayı teşvik eden önemli bir gelenektir. Bizler için de önem arz eden Muharrem Ay’ında bu geleneği yaşatıyor, sonraki nesillere aktarmak adına çabalıyoruz.

Aşure, sadece ikram edilen bir aş değildir. Aynı zamanda, farklılıkların güzelliğini vurgulayan önemli bir semboldür. Hem ülkemiz, hem de ilçemiz farklı kültürlerin bir araya geldiği ve birlikte uyum içinde yaşadığı sayılı coğrafyadan biridir. Gemlik’te de farklılıklarımızın zenginliklerimiz olduğunu sosyal ve kültürel hayatımızın yanı sıra günlük hayatımızda da görüyoruz. Bu güzelliği de, tüm ilçe halkı ile birlikte yaşıyoruz. Aşuremize destek ve emek verenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir