CHP’nin 96. yıldönümü kutlandı
CHP’nin 96. yıldönümü kutlandı

CHP’nin 96. yıldönümü kutlandı

CHP’nin 96. yıldönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96. yıldönümü bütün yurtta ve ilçemizde törenlerle kutlandı.
İlçemizdeki kutlama törenleri Atatürk Anıtı önünde dün yapıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinden sonra CHP İlçe Başkanı Cemil Acar günün önemini belirten konuşma yaptı.
Acar şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş Yıldönümünü, bu yıl da birlik ve beraberlik içinde, büyük bir gururla kutluyoruz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “İki büyük eserimden biridir” dediği Cumhuriyet Halk Partisi; Kuvayı Milliye’nin ve Ana dolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin deva mıdır. Milletimizin sömürgeci devletlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda, savaş meydan arında kurulan partimiz, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinin yılmaz savunucusudur. Partimiz, Ulusumuzun, Atamızın gösterdiği “Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir. Bu arka plan, biz lere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Bu temel değerler, ülkemizin birleştirici gücüdür; CHP’nin harcı da işte bu değerlerle karılmıştır: Emperyalizme diren me gücü, özgürlük aşkı, ülkemizi bir ve beraber tutma kararlılığı, çağdaş uygarlığı yakalama arzusu. Partimiz, sadece Cumhuriyeti kuran parti olarak kalmamış, her dönemde, aynı kökten beslenen yeni dalları ve filizleriyle ülke siyasetine yön vermiştir. Türk siyasal hayatı nı şekillendiren diğer iki büyük devrimin, çok partili hayata geçişin ve ülkemizin hak, hukuk ve adalet mücadelesinin özü olan sosyal demokrasiyle tanışmasının altında da CHP’nin imzası vardır. Ülkemizin sigortası olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül verenler, Kurtuluş Savaşı’na uzanan köklerinden gelen mirası özümseye rek, Atatürk ilkelerinin simgesi olan altı okun ışığında, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için kararlılıkla mücade leye devam etmektedir. Ben en geç Cumhu riyet Halk Partili kardeşimin gözlerine baktığımda da, en tecrübeli Cumhuriyet Halk Partili büyüğümün, yol arkadaşımın gözlerine baktığımda da aynı kararlılığı görüyor ve onur duyuyorum.Bu duygu ve düşün celerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuruluş Yıldönü münü kutluyor, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum.”

(Son Güncelleme: 9 Eylül 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir