“Gemlik’e daha büyük firmaları çekmemiz lazım”
“Gemlik’e daha büyük firmaları çekmemiz lazım”

“Gemlik’e daha büyük firmaları çekmemiz lazım”

“Gemlik’e daha büyük firmaları çekmemiz lazım”

Gemlik Gümrük Müdürü Muammer Ünal, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ünal, Gemlik’teki lojistik ve liman ve ihracat hacmimize dikkat çekti.

Gemlik Gümrük Müdürü Muammer Ünal yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Gemlik’e daha büyük firmaları çekmemiz için lojistik anlamında daha çok gelişmemiz gerekmektedir. Bu noktada daha güçlü alt yapı, daha gelişmiş yollar ve depolama sahalarına ihtiyaç bulunmaktadır. Gemlik için daha çok çalışmaya hazırız. Özellikle demir yolu bağlantılarının biran önce yapılması önceliğimiz olmalıdır. Elini taşın altına koyacak olan herkese kapımız açık. Birlikte çalışalım, birlikte ülkemizi kalkındıralım” dedi. İstihdam bilgileri ve ihracat rakamlarının görüşülmesinin ardından Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir yaptığı konuşmada,”Gemlik Gümrük Müdürlüğü ortak paydada buluştuğumuz en önemli kurumlar arasında yer almaktadır.Gemlik Gümrük Müdürlüğü işlem hacmi ile Türkiye sıralamasında 2. Sırada yer almak tadır. Bizler bunun bilincinde hareket etmekte ve kadrolarımızı bu doğrultuda ihtiyaca cevap verebilecek halde tutmaktayız.Odamız deneyimli mühendis eksper kadrosu, raportörleri ve diğer uzmanları ile gümrük taleplerini en kısa sürede yerine getirmekte, gümrük sahalarında, antrepolarda, liman ve serbest bölgede aktif olarak bir çok konuda süreç yürütmektedir.” dedi.

Ağdemir, şöyle devam etti. “Dâhilde işleme izni (dii) takip süreçleri ve kapanış ekspertizleri, Dâhilde işleme izin belgesi (diib) takip süreçleri ve kapanış ekspertizleri yurt dışı geçici ihracat, tamir süreçleri Başta makine olmak üzere, hammadde, yedek parça, vb. eşyalar üzerinde (yaş tespiti, eski ve yeni tespiti, cins ve özellik tespiti ) vb. Bir çok konuda deneyimli mühendislerimizle ekspertiz raporları hazırlamakta ve gümrüğümüzle koordineli çalışarak süreçleri yürütmekteyiz.” dedi

Karşılıklı görüş alışverişinde geçen ziyaretlerin devam etmesi dileklerinde bulunuldu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir