Zeytinin başkenti Gemlik’tir
Zeytinin başkenti Gemlik’tir

Zeytinin başkenti Gemlik’tir

Zeytinin başkenti Gemlik’tir

  1. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Basın Lansmanı’nda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan “ülkemizde bizim zeytinimiz olduğu iddiası ile satılan zeytin çeşitler var. Coğrafi işaretimize dikkat edilmeli. Sofralık zeytinin başkenti Gemlik’tir” dedi.  Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali Basın Lansmanı çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleşti. Gemlik Atamer Hotel’de düzenlenen toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Kent Konseyi yöneticileri ile Gemlik ve Bursa basınının yanı sıra ulusal basın kuruluşlarından çok sayıda temsilci katıldı.

Festivalin teması kadın ve zeytin

Kent Konseyi Başkanvekili Sedat Akkuş’un yaptığı açılış konuşmasının ardından Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya söz aldı. Asıl mesleği gazetecilik olan Çetinkaya  “sevgili meslektaşlarım” diyerek konuşmasına başladı. 5. Gemlik Zeytini Festivali’nde gerçekleşecek etkinlikleri açıklayan Çetinkaya şöyle konuştu, “göreve gelmemizin ardından çeşitli çalışma meclisleri oluşturduk. Fakat asıl işimiz Zeytin Festivali’miz. Bu konuda oldukça kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdik. 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamaları ile başlayacak festivalimiz kapsamında zeytin müzesi açacağız, zeytinyağlı yemekler yarışması, iyi zeytin üreticilerine ve en iyi zeytin bahçelerine ödül vereceğiz. İlk gün Resul Dindar Zafer Konseri, ikinci gün Ece Seçkin Gençlik Konseri, son gün Ziynet Sali Barış Konseri gerçekleşecek. Festivalimizin teması kadın ve zeytin. Bu çerçevede Gemlik çevresinde bulunan kadın girişimcilere de ürünlerini sergileme imkânı yaratacağız. Ayrıca ilk kez zeytincilik tarihi sergisi açacağız. Zeytin ile Atatürk portresi yapacağız. Dünyanın en büyük zeytin tabağı denemesini gerçekleştireceğiz. Festivalimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

“Coğrafi işarete dikkat edilmeli”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise basın mensuplarının toplantıya gösterdikleri yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sertaslan sözlerine şöyle devam etti, “Beşincisini düzenlediğimiz Gemlik Zeytini Festivali’mizde önemli bir geleneği sürdürüyoruz. Bizlere her türlü katkıyı veren meslek odalarımız, birliklerimize teşekkür ederim. Zeytinin başkenti olma iddiasını, Marmara’nın incisi olma iddiasının yanına koyup yola çıktık. Sofralık zeytini tanıtma konusunda yaptığımız toplantılarda söylediğimiz gibi, Gemlik Zeytini’nin tanıtıma ihtiyacı yok. Şöyle bir sorunla karşı karşıyayız. Gemlik zeytini olduğu iddiasıyla satılan zeytin var. Hem çiftçilerimiz, hem de bu işin ticaretini yapan arkadaşlarımız olarak zarar görüyoruz. Gemlik zeytininin coğrafi işaretini tanıtmamız gerekiyor. Bütün festival boyunca coğrafi işaretimizi kullanacağız. Her yerde duyulsun istiyoruz, sofralık zeytinin başkentidir Gemlik. Bu işareti taşıyan zeytin Gemlik zeytinidir. Taklitlerimizden sakınınız.”

Konuşma ve gazetecilerin sorularının ardından Gemlik Belediyesi’nin katkılarıyla Gemlikli müzisyenlerin söylediği ve klip çektiği “Gemlik’e gideceğim” şarkısının tanıtımı da gerçekleştirildi. Festival için hazırlanan eğlenceli ve hareketli şarkı misafirlerden tam not aldı.

(Son Güncelleme: 28 Ağustos 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir