Gemlik Belediyesi’nden orman gözetmenlerine moral ziyareti
Gemlik Belediyesi’nden orman gözetmenlerine moral ziyareti

Gemlik Belediyesi’nden orman gözetmenlerine moral ziyareti

Gemlik Belediyesi’nden orman gözetmenlerine moral ziyareti

Gemlik Belediye Meclis Üyesi ve Başkanvekili Emir Birgün, Park ve Bahçeler Müdürü Alihan Kuzu ile birlikte Haydariye üstünde bulunan Yellice Yangın Gözetleme Kulesi’ni ziyaret etti. Birgün ve Kuzu’yu kule personeli Necati Sert ve Hasan Çelik karşıladı.

Gemlik Orman İşletme Şefliği’ne bağlı olarak sürekli hizmet veren gözetleme kulesinde iki personel dört günlük sırayla bölgeyi kontrol ediyor. Bir tarafta Kurşunlu, Mudanya, diğer tarafta ise Gebze ve İstanbul’u görebilen kulede en ufak duman ve ateş belirtisi tespit edilebiliyor.

“Yangınlara sebebiyet verecek davranışlardan kaçınmalıyız”

Son günlerde Türkiye’nin çeşitli noktalarında meydana gelen orman yangınlarından sonra daha tedbirli olmak gerektiğini söyleyen ve bu konuda çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Gemlik Belediye Başkanvekili Emir Birgün kulenin işleyişi ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Birgün şöyle konuştu, “ülkemizde gerçekleşen orman yangınlarını üzüntüyle takip ediyoruz. Yangınlara müdahale konusunda yaşanan kimi aksaklıklar ve eksiklikler bizlerin bu konuda daha tedbirli olması gerektiğini gösterdi. İlk olarak bölgemizin en hâkim tepelerinden biri olan Yellice Gözetleme Kulesi’nde incelemelerde bulunduk. Burada iki personel dönüşümlü olarak aileleri ile birlikte çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyor. Kulelerin sayısının ve buralarda görev alan personel sayısının arttırılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca acil müdahale için gerekli araç ve gereçlerde tasarrufa gidilmemeli, yangınlara acil müdahale edilmede hızlı olmalı. Kulenin çevre düzenlemesi ve personelimizin rahatı için gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Öte yandan ormanları korumak ve orman yangınlarına engel olmak tüm yurttaşlarımızın görevi olmalı. Sigara izmaritleri, cam gibi yansıtıcı özelliği olan atıklar yol kenarlarına atılmamalı, belirlenen alanlar dışında mangal, ateş yakılmamalı, yakılanlar mutlaka tamamen söndürülmeli. Ormanlarımıza ve yeşil alanlarımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız.”

(Son Güncelleme: 21 Ağustos 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir