GTSO’dan Zeytin Festivali’ne destek sözü
GTSO’dan Zeytin Festivali’ne destek sözü

GTSO’dan Zeytin Festivali’ne destek sözü

GTSO’dan Zeytin Festivali’ne destek sözü

Gemlik Kent Konseyi “Gemlik Zeytini Festivali” çalışmalarını sürdürüyor. Konsey Başkanı Gürhan Çetinkaya, yürütme kurulu üyeleri Sedat Akkuş ve Akif Alanlar dün Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimiyle bir araya gelerek 5. Gemlik Zeytini Festivali konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Ziyarette konuşan Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Gemlik Zeytininin bu ilçede yaşayan herkesin ortak paydası olduğunu belirterek, “Çocukluğumda yaşadığım Gemlik ile bugünkü Gemlik arasında büyük değişim var. Ancak, ortak olan ve değişmeyen hep zeytin oldu.Biz bugünün Gemlik’ini yaşıyoruz. Beşincisi yapılacak olan Gemlik Zeytini Festivali için önce 7-9 Eylül tarihlerini belirledik. Ancak, Ticaret Borsası’nın fuara katılması nedeniyle 29 -30 Ağustos ve 1 Eylül günlerinde karar kıldık.Bu festivale herke sin katkı koymasını istiyoruz. Ulaşabildiğimiz herkese ulaşmak istiyoruz. Daha az eksiği olan bir festival olsun istiyoruz.” dedi.

Çetinkaya, bu yıl yapılacak festivalde yerel derneklerin stantlarının açılmayacağını, yalnız zeytinin tanıtımının yapılacağını ve köylerdeki kadın girişimciler için stantlar açılacağını, zeytin temasının önde olacağını söyledi.

Yerel derneklerin stantlarının festivalden çok panayırı andırdığını da söyleyen Çetinkaya, Ticaret ve Sanayi Odası’nın festivale katkı koymasını ve gelecek konukların konaklama ve yemek sorunlarını üstlenmelerini istedi.

GTSO Başkanı Paşa Ağdemir ise,  basit dokunuşlarla bazı şeylerin daha güzel yapılabileceğini, Kent Konseyi’nin hemşehriliği geliştirmede, sosyal hayatı daha güzelleşmesine katkı koymaya ve harekete geçirme de kent kültürünün benimsenme sini ve gelişmesini sağlamada çok etkin görevleri olduğunu anımsa tarak şunları söyledi:

“Bizim yönetimimiz Zeytinin Başkenti olan Gemlik’te yapılmakta olan bu festivalin çevremizdeki geniş coğrafyada ayrı, ayrı kutlanması yerine Gemlik Orhangazi, İznik ilçeleriyle birlikte birer gün kutlanmasının doğru olacağını düşündük. Bunu diğer odalar la da paylaştık.Bu bir öneridir. Gemlik’te 2 milyonun üzerinde zeytin ağacı varken bu ilçelerde bizden çok daha fazla üretim yapılmaktadır.Bu festivallerinin en önemli ayağı üreticidir ve tüccardır. Bunların tümünün bir arada toplanması gerekir. İsteğinizi değerlendireceğiz.”

(Son Güncelleme: 25 Temmuz 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir