Zeytin Festivali 6 Eylül’de başlıyor
Zeytin Festivali 6 Eylül’de başlıyor

Zeytin Festivali 6 Eylül’de başlıyor

Zeytin Festivali 6 Eylül’de başlıyor

Gemlik’te  Bu Yıl Beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivalinin tarihi belli oldu. Festvalin 6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacağı kaydedildi.

Gemlik’te 5’incisi düzenlenecek olan Gemlik Zeytini Festivali öncesinde, Gemlik Ticaret Borsasında süreçle alakalı toplantı yapıldı. Kent Konseyi yönetiminde, zeytinciler, tarım kurumları temsilcileri, basın mensupları ve Belediye Kültür Müdürlüğü personelinin katıldığı toplantıda, festival öncesinde fikirler alındı.

Akkuş; Akhisar’dan Zeytin Alınabilir

Konu ile alakalı söz alan isimlerden Mahmut Solaksubaşı, bu yıla kadar yapılan festivallerin panayırdan bile kötü olduğunun altını çizerken, cazip hale getirmek için çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Solaksubaşı; ”Farklı etkinlikler ve çalışmalarla, gençleri ve medyayı çekersek ancak amacına ulaşabilir. Yeşil zeytin ile alakalı insanlar kendi evlerinde yapmak istiyor da, bize tarih uymayabilir” dedi. Programın en şaşkınlık veren söylemiyse, Gemlik Belediye Meclis Üyesi ve Gemlik Kent Konseyi Başkanvekili Sedat Akkuş’tan geldi. Akkuş, bu durumda Akhisar’dan zeytin alınabileceğini söyleyince tepki çekti.

Çakır; Diğer İlçeleri de Dâhil Edelim

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır ise, Gemlik Zeytini Festivaline diğer ilçelerin de katılması gerektiğini vurguladı. Festivalin bu şekilde daha kapsamlı olacağının da altını çizen Çakır, festivalin ürün adına yönelik olduğunu dile getirdi.

(Son Güncelleme: 16 Temmuz 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır

Meslek Lisesinde PISA 2025 Pilot Uygulama Laboratuvarı Hazır 2025 PISA Pilot Uygulamasında ülkemizi temsil edecek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir