Gemlik için belediye ile üniversite işbirliği
Gemlik için belediye ile üniversite işbirliği

Gemlik için belediye ile üniversite işbirliği

Gemlik için belediye ile üniversite işbirliği

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u makamında ziyaret etti. Başkan Sertaslan’a ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve Meclis Üyesi Sedat Özer de eşlik etti.

Gemlik’teki Denizcilik Fakültesi ve Gemlik kampüsünün ihtiyaçlarının konuşulduğu ziyarette, kampüs ve çevresi sosyal alanı arttırarak öğrencilerin güvenli ve huzurlu eğitim hayatını sürdürebilmesi için ortak çalışmanın önemine değinildi.

“Denizcilik Fakültesi Gemlik için gereklidir”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’te özellikle limancılık faaliyetlerinin gelişerek sürdüğünü ifade ederek, Gemlik kampüsünde eğitim hayatına başlayacak Denizcilik Fakültesi’nin bir an önce öğrenci alımına başlamasının önemine değindi. Gemlik’in limancılık ve gümrüklü saha işlem hacmi açısından Türkiye’nin en önemli noktalarından biri olduğunu belirten Başkan Sertaslan, Gemlik’te kurulan ama henüz öğrenci alımına başlamamış fakülte öğrencilerinin ise gerek iş imkânı gerekse denizcilik imkânı açısından çok şanslı olacaklarını da sözlerine ekledi.

“Öğrencilerimizin Gemlik’te mutlu olmasını istiyoruz”

Gemlik’teki kampüste okuyan öğrencilerin sosyal ve kültürel imkânsızlıklar yüzünden Bursa merkez kampüsüne gitmek istediğini belirten Başkan Sertaslan, “Seçilmemizden bu yana geçen 90 günde Gemlik’in fotoğrafını çekerek eksiklerini tespit ettik. Kampüste eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin isteklerinin farkındayız. Sosyal ve kültürel hayatın eksikliğiyle ilgili çalışmaları en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, kurumların ortak yapacağı çalışmalarla bu sorunların aşılabileceğini belirtti.

 

(Son Güncelleme: 10 Temmuz 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir