Bursa plajları yosunlardan arındırılıyor 
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAKLAŞIK 115 KİLOMETRELİK BURSA SAHİLİNDEKİ YOSUNLARI 100 KİŞİLİK TEMİZLİK EKİBİYLE TEMİZLİYOR. (HAKKI OVATMAN/BURSA-İHA) Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 115 kilometrelik Bursa sahilindeki yosunları 100 kişilik temizlik ekibiyle temizliyor.

Bursa plajları yosunlardan arındırılıyor 

Bursa plajları yosunlardan arındırılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 115 kilometrelik Bursa sahilindeki yosunları 100 kişilik temizlik ekibiyle temizliyor.
Bursa’nın sahil şehri kimliğini öne çıkarmak ve yaz turizminden de hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, havaların artmasıyla ortaya çıkan yosun temizliğini de aksatmıyor. Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü kıyı ve plaj temizlik ekipleri, özellikle halk plajlarında kış aylarında oluşan kötü görüntüleri ortadan kaldırırken, kum eksilmesine bağlı olarak yaşanan bozulmalar da ekipler tarafından onarıldı. Çalışmalar kapsamında her yıl olduğu gibi Karacabey, Mudanya ve Gemlik halk plajlarındaki soyunma ve duş kabinlerinin de bakım ve onarımı da kullanımına hazır vaziyette gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi, kıyı ve plaj temizliğinin yanı sıra deniz yüzeyindeki atıkların toplanarak bertaraf edilmesi yönündeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 115 kilometrelik uzunluğundaki deniz kıyısı ile Bursa’nın dikkat çektiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla canla başla çalıştıklarını dile getirdi. Aktaş mesajında şu kelimelere yer verdi:
Gemlik, Mudanya ve Karacabey ilçelerinde bulunan 25 kilometrelik plajlarımız Marmara denizinde artan besin tuzları sebebiyle çoğalan yosunlara karşı 100 kişilik ekibimiz her gün temizlik yapıyor. Bursalı hemşerilerimizin deniz kıyılarından daha iyi yararlanması için canla başla çalışıyoruz.”
Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz tatili için ağırlıklı olarak Ege ve Akdeniz sahillerini tercih etmek zorunda kalan Bursalıların Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinden de en iyi şekilde yararlanabilmesi maksadıyla plajlardaki kaliteyi en üst seviyeye çıkardı.

(Son Güncelleme: 6 Temmuz 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir