Çobanoğlu'ndan Açıklama; Korkordato İlan Ettik, İşimizin Başındayız
Çobanoğlu'ndan Açıklama; Korkordato İlan Ettik, İşimizin Başındayız

Çobanoğlu’ndan Açıklama; Korkordato İlan Ettik, İşimizin Başındayız

Çobanoğlu’ndan Açıklama; Korkordato İlan Ettik, İşimizin Başındayız

Gemlik’te geçtiğimiz ortaya atılan iddialara evraklarla cevap veren Çobanoğlu Hurda Metal Ticareti Şirketi, yaptığı açıklamada, şirket olarak alacaklıların ve şirketin mağdur olmaması adına Konkordato ilan ettiklerini belirtti. Şirketlerine Kayyum atandığını da hatırlatan firma yönetimi, asılsız haber ve söylemlerle isimlerinin bilinçli olarak karalanmak istediğini vurguladılar.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019/627 esas sayılı kararı ile Konkortado davası açıldığı evrak üzerine görüşürken, şirketin mal varlığının ve ticari giriş çıkışlarının kontrolünün de Kayyum tarafından denetlenerek izin verileceği belirtildi.

Amacımız Alacaklıları ve Şirketi Mağdur Etmemek

Konkordato kararı ile alakalı açıklama yapan şirket yönetimi; ”Şirketimizin alacağı olan 16 Milyon TL’lik önemli bir tutar bulunmaktadır. Bu nedenle, çeklerimizin yazılmaması, alacaklılarımızın mağdur olmaması adına konkordato ilan ederek, bunları güvence altına aldık. Bu karar sonrasında üç ay borçlar ertelenecek ve çeklerimizin yazılmasının önüne geçilecektir. Üç ay sonunda da normal ödeme takvimimize uygun olarak borçlarımızı ödeyeceğiz.

Borç miktarı yalandır. Mal varlığımız borcumuzdan çok daha fazladır

Gemlik’te yayınlanan bir gazetede iddia edildiği gibi 300 Milyon TL gibi bir borcumuz yoktur. Vadesi gelen ve Kayyuma devredilen 5 Milyon civarında borcumuz, vadesi gelecek olan da toplam 56 Milyon TL civarında borcumuz bulunmaktadır. Şirketimizin iş hacmi göz önüne alındığında, borç miktarı bizler için aşılamayacak rakam asla değildir. Muhasebe kayıtlarından baktığımızda 56 Milyon civarında borç, önemli miktarda da alacağımız görünmektedir. Aynı zamanda da mal varlığımız bu rakamların çok üzerindedir.

Kaçmadık, İşimizin Başındayız

Şirketin mali tablosu ve ekonomik girdileri Kayyum iznine bağlı olarak düzenlenmektedir. Şirket Sahibinin kaçtığı yönünde yapılan haber de, asla gerçeği yansıtmamaktadır. Aksine, şehir dışında alacaklarını toplamak adına çalışma içerisindedir. Önümüzdeki hafta da gelip işinin başına geçecek ve alacaklılarla ödeme takvimi konusunda görüşmeler yapacaktır” denildi.

Vergi Rekortmenlerindeyiz

Vergi rekortmenleri listesinde Gemlik’in üçüncü sırasında bulunduğunu belirten şirket sahibi Harun Çoban; ”Bizler devletine bağlı, vergisini gününde ödeyen, piyasada da en güvenilir şirketlerden biri olarak biliniriz. Çalıştığımız firmalarla alakalı da hesaplarımız açık ve şeffaftır. Bu durumda iftira niteliğinde yapılan haber ve açıklamaları asla kabul etmiyoruz” dedi.

Suç Duyurusunda Bulunacağız

Firma yönetimi yapılan haberlerin asılsız olduğunun tekrar altını çizerek araştırmadan ortaya atılan iddialar ve söylemler ile alakalı hukuksal girişimleri başlatacağını dile getirerek, firmanın ve firma sahibi Harun Çoban’ın itibarına zarar verecek şekilde yayın yapanların hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ettiler.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

3 Yorumlar

  1. Bir insan konkordato alacigini bile bile neden yeniden borclanarak firmalardan urun aliyor.. konkordato tarihinden sonraya ozellikle cek veriyor… hayir daha ayin 28 urun istediler..pesin para diyim sali odeyelim dediler.. nerde doğruluk …satinalmaci dahil herkesden davaci olacaz

  2. ALLAH belalarını versin, böyle hukuk mu olur insan bi son 2-3 ay piyasadan aldıklarına ürün çeşitliliğine fatura girdilerine bakar sonra kabul eder konkordatoyu adam adice çek doğramış niyeti kötüymüş bu kadar basit mi insanların hayatları ile oynamak
    utanmadan işimizin başındayız demiş telefonları kapalı işinin başında falanda değil
    kaç kişinin, şirketin hayatı ile oynadı ve adam gezebiliyor madem öyle bir karakola imza attırın her gün hemen yurt dışı yasağı koyun yakınındakilerin yada çevresindekilerin mal artışı var mı bir bakın
    yazıklar olsun yazıklar olsun o parayı da evlatları kendisi yiyebilecek öyle mi

    • Dolandırıcılık moda oldu .mademki suç yok o zaman herkes yapsın nasılda özendiriyorlar milleti.millette is güc yok .valla yapsınlar.oh mis ne güzel hayat bee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir