TKDK’dan Gemlik Ticaret Borsası  üyelerine Hibe desteği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi
TKDK’dan Gemlik Ticaret Borsası  üyelerine Hibe desteği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

TKDK’dan Gemlik Ticaret Borsası  üyelerine Hibe desteği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

TKDK’dan Gemlik Ticaret Borsası  üyelerine Hibe desteği bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)    Bursa İl Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından hibe destekleri  hakkında Gemlik Ticaret Borsası üyelerine  bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

21 Haziran 2019 Cuma günü saat 14:00’de  Gemlik Ticaret Borsası  konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Gemlik Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan,Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik,İlçe Tarım Müdürü Nuri Tuna ve,  Körfezim  Turizm Nakliyat  ve Gıda Maddeleri San.Tic.Ltd.Şti’den Abdullah Kavlak ve Hisar Mahallesi Muhtarı Çiğdem Türe katıldılar .

Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü  Proje uzmanı Sinan Kahraman ve Funda Urhal yaptığı konuşmasında; ‘ Kurumumuz Avrupa Birliği hibe fonlarını ülkemizde kullandırmaya yönelik oluşturulan bir kurumdur.Hibe tutarları  5.000  – 500.000 avrodur. Buradaki amaç ülkemizde tarım sektörünün gelişmişlik düzeyinin arttırılması, kırsal alanda yaşayan nüfusun refah seviyesini yükselterek AB ve gelişmiş ülkelerdeki seviyeye getirmek ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaktır. Bu da yatırımcılarımıza büyük bir destek sağlayacak, ilin kalkınmasına da ciddi katkı yapacaktır dedi. Ayrıca çiftçilere ve yatırımcılara tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, yardım oranları, tarım ve çiftlik “ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme konularında detaylı bilgi verildi.

Gemlik Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan Gemlik’de  tarımın önemine değinerek ilçemizde ki ve bölgemizde ki  tarımın ve tarıma dayalı sanayinin artarak gelişmekte olduğunu belirterek  Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu himayesinde Avrupa Birliği fonlarının ilçemize  aktarılmasıyla kalkınması ve gelişmesine ivme kazandırılacaktır dedi.Bilgilendirme toplantısı, çiftçilerin ve yatırımcıların sorularının uzmanlar tarafından cevaplandırılması ardından  TKDK Bursa İl Proje uzmanlarına  zeytin takdim edilmesiyle son buldu.

 

 

 

 

(Son Güncelleme: 22 Haziran 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir