Borsa Heyeti  İkiz Kulelerdeki Toplantıya Katıldı
Borsa Heyeti  İkiz Kulelerdeki Toplantıya Katıldı

Borsa Heyeti  İkiz Kulelerdeki Toplantıya Katıldı

Borsa Heyeti  İkiz Kulelerdeki Toplantıya Katıldı

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ve Yönetim Kurulu Sayman Üye Cevat Yazıcı TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen  Türkiye-Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği toplantısına katıldılar.

TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen Türkiye – Birleşik Krallık Ticari İlişkilerinin Geleceği Toplantısı, Ticaret Bakanı Pekcan, İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ve Yönetim Kurulu Sayman Üye Cevat Yazıcı’nın  katılımıyla gerçekleştirildi.

TOBB kabul salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox  Mustafa Kemal Atatürk‘ün tüccarların güvene layık olması gerektiği yönündeki sözlerine işaret eden Fox, “Güven ticaretin en önemli mihenk taşıdır.” ifadesini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, Birleşik Krallık’ın, Türkiye’ye en fazla yatırım yapan ülkeler arasında olduğunu belirterek serbest ticaret anlaşmanın yalnızca gümrük vergileri ve kotaların azalmasını sağlamayacağını, aynı zamanda malların ve hizmetlerin önündeki tarife dışı engellerin aşılmasına da yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Toplantının akabinde  geçilen öğle yemeğinde soruları yanıtlayan İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox’a ,Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır’ın  Coğrafi İşaretli ürünlerin İngiltere için önemiyle ilgili soru sorması üzerine bizim önceliğimiz ürünlerin kaliteli ve üretim süreçlerinin izlenebilmesidir .Coğrafi işaretlerli ürünlerde bu amaca hizmet etmektedir.Bu açıdan yapılan araştırmalarda  Coğrafi İşaretli ürünlerin İngiltere’de satın alma alışkanlıklarında en üst sırada olduğunu ve gerekli önemli verdiklerini  sözlerine ekledi. Aldığı cevap üzerine memnuniyetini dile getir Çakır ,İngiltere Ticaret Bakanı Liam Fox’a Dünyaca ünlü Coğrafi İşaretli Gemlik Zeytinini takdim etti.

(Son Güncelleme: 19 Haziran 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir