Ramazan eğlencelerine görkemli final
Ramazan eğlencelerine görkemli final

Ramazan eğlencelerine görkemli final

Ramazan eğlencelerine görkemli final

Ramazan Ayı boyunca Bölge Parkı’nda devam eden ve Gemliklilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler, arife akşamı gerçekleştirilen ip cambazı, madrabaz ve ateşbaz gösterileriyle son buldu.

Bölge Parkı’nı yaklaşık bir ay boyunca çekim merkezi haline getiren, iftardan sonra Gemliklilerin eğlenmek ve dinlenmek için akın ettiği, aynı zamanda şerbet ve macun gibi geleneksel yiyecek içeceklerimizin de ikram edildiği Ramazan Etkinlikleri, Avrasya Gösteri Sanatları Merkezi’nin büyüleyici oyunları ile sona erdi.

Yağmura rağmen parktan ayrılmaya vatandaşlar ip üzerinde yürüyen, bisikletle gezen, çeşitli hareketler yapan Azerbaycan Kültür Bakanlığı sanatçısı 67 yaşındaki Muhammed Paşayev ve torunu dünyanın en küçük ip cambazı ünvanına sahip Mehemmed Paşayev’i hayranlıkla izlediler. İp üzerinde baş aşağı dengeli şekilde duran dede Paşayev ile onun izinden giden küçük Paşayev alkış yağmuruna tutulurken izleyicilerden tam not aldılar. Öte yandan program boyunca eğlenceli gösteriler yapan Ateşbaz Azad Zeynelov kapanışta ateşle gerçekleştirdiği ateş oyunlarıyla Gemliklileri büyüledi.

“Çocuklarımız Gemlik’te Ramazan gelsin diye bekleyecek”

Yaklaşık bir ay boyunca her akşam şenliklerin devam ettiği belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bu süre içinde sokak iftarları ile Gemlikliler ile birlikte iftar yaptıklarını, ardından Bölge Parkı’nda yine hep beraber Ramazan Eğlencelerini takip ettiklerini, bu önemli ayın maneviyatını herkesle paylaştıklarını dile getirdi. “Gemlik barışın ve huzurun kenti olabilme yeteneğini Ramazan ayı boyunca gösterdi” diyen Başkan Sertaslan, “Bölge Parkı olarak da bilinen Ömer Halis Demir Parkı’nda her gece Ramazan etkinlikleri düzenledik. Feshane şenliklerinin minimize edilmiş halini organize ettik. Bir başlangıç yılı bu yıl daha iyisini yapma yeteneğimiz var inanıyorum. Hacivat ve Karagöz’ü seyretti çocuklar. Hem canlı tiyatro oyuncuları hem perde üzerinde Hacivat ve Karagöz’le tanıştılar. Meddahlar geldi. Kavuklu geldi, Pişekar geldi, İbiş geldi. Eskiler bilir! sopalı macunlar vardı. Çocukları onla tanıştırdık. Yeni tatlar yeni görseller çocukların hayatına girdi. Ve eminim pek çok yavrumuz bir daha ki yıl Ramazan ayı gelsin diye bekleyecekler. Gelecek yıllarda çok daha iyilerini, çok daha kalabalıklarını hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

(Son Güncelleme: 6 Haziran 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir