GTSO’nun Desteği İle Piyasanın İstediği Kaliteli Kaynakçı Yetiştirilecek
GTSO’nun Desteği İle Piyasanın İstediği Kaliteli Kaynakçı Yetiştirilecek

GTSO’nun Desteği İle Piyasanın İstediği Kaliteli Kaynakçı Yetiştirilecek

GTSO’nun Desteği İle Piyasanın İstediği Kaliteli Kaynakçı Yetiştirilecek

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ile Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimleri asında imzalanan protokol ile Gemlik’te üretim yapan fabrikalara kaliteli kaynakçı yetiştirilmesine katkı sağlanacak.

GTSO’ dan yapılan açıklamada  Gemlik’te üretim sektörüne istihdam sağlayan, üretime yenilikçi bireyler yetiştirmeyi misyon haline getiren, Gemlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitimde çığır açacak bir projenin daha mimarı olmaya hazırlandığı belirtildi.

Mesleki yeterliliği ile kabul gören, ekonomiye değer katan GMTAL, eğitim kurumları ile piyasanın bütünleşmesini sağlayacak “Simülatörle Hatasız Üretim Projesi”ni başlatarak  kurulacak olan simülatör atölyesi sayesinde öğrenici gelişimini birebir gözlemleyecek ve eğitimin her aşamasındaki kazanımlarını tespit edebilecek.

Endüstrinin en önemli alanlarından biri olan kaynakçılık alanında vasıflı eleman ihtiyacını karşılanacak. Bunun yanı sıra kalıcı öğrenme, etkin bir eğitim, iş güvenliğinin daha iyi uygulandığı nitelikli eğitim sağlanmış olacak

Proje hakkında bilgi veren Gemlik ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, şunları söyledi:

“Ticaret ve Sanayinin kamu yararına uygun olarak gelişmesinde her zaman katkı sağlayan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası, proje ortakları arasında yer alıyor.

Birlik, bütünlük ve dayanışma sağlayan, sanayi ve ticaretin menfaatlerine uygun gelişmeleri destekleyen GTSO projenin yaygınlaştırılması, sürdürülebilmesi anlamında katkı sağlayacak.

Bu nedenle iki kurum arasında protokol imzaladık. Böylece Gemlik bölgesinde yer alan. Üretim yapan fabrikalara kaynak alanında kaliteli, piyasanın istediği niteliklere sahip personel yetiştirerek iş gücü eksikliğinin çözümüne katkıda bulunulacağız.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir